Akneärr behandling

ambers.se

14 Viktiga Saker Du Bör Veta Om Akneärr Behandling

 

Att ha akne är ofta i vägen under de stora dagarna i ditt liv – oavsett om det är din mest efterlängtade anställningsintervju eller din första dejt med någon du tycker om. Förutom att du känner dig osäker kan akne också göra ont och i värsta fall lämna envisa märken och rodnad.

Lyckligtvis behöver du inte leva med fula acneärr. Det finns redan behandlingar nuförtiden som kan eliminera dem och lämnar ditt ansikte finnarfritt och felfritt. En av dessa säkra och effektiva procedurer är Fractional CO2 Laser. Det innebär att de yttre lagren av huden tas bort genom laser som avslöjar den fräscha och glödande huden under.

Vill du lära dig mer om hur det kan lösa dina hudproblem? För att komma igång, här är allt du behöver veta om Fractional CO2 Laser från proceduren till fördelarna och till och med efterbehandling.

Din Grundläggande Guide Till Fraktionerad CO2-Laser

1. Vad Är Fractional CO2 Laser?

Fraktionerad CO2-laser är en typ av hudbehandling som används av hudläkare eller läkare för att minska uppkomsten av akneärr, djupa rynkor och andra oregelbundenheter i huden. Det är en icke-invasiv procedur som använder laser, speciellt gjord av koldioxid, för att ta bort de yttre lagren av skadad hud.

2. Vad Behandlar Fraktionerad CO2-Laser?

Fraktionerad CO2-laser används vanligtvis för att behandla akneärr. Men det kan också tendera till ett brett spektrum av hudproblem som:

 • Åldersfläckar

 • kråkfötter

 • Förstorade oljekörtlar (särskilt runt näsan)

 • Fina linjer och rynkor

 • Hyperpigmentering

 • Påsig hud

 • Solskada

 • Ojämn hudton

 • Vårtor

Proceduren görs ofta i ansiktet, men nacke, händer och armar är bara några av de områden som lasern kan behandla.

3. Vem Bör Skaffa Fraktionerad CO2-Laser?

Fraktionerad CO2-laser är idealisk för personer som gillar att minimera uppkomsten av akneärr, fina linjer, pigmentering och andra hudåkommor som anges ovan. Hudläkare rekommenderar också att genomgå ingreppet om du lider av en icke-reagerande hud efter en dålig ansiktslyftning.

4. Vem Bör Undvika Fraktionerad CO2-Laser?

Tyvärr är den fraktionerade CO2-lasern inte för alla. Personer med omfattande utbrott, öppna sår eller infektioner i ansiktet rekommenderas att hålla sig borta från denna hudprocedur. Personer som tar oralt isotretinoin bör också undvika proceduren eftersom det utgör en risk för hälsa och säkerhet.

Om du har kroniska medicinska tillstånd (som diabetes), bör du också vara extra försiktig och göra det till en punkt att först konsultera en läkare eller hudläkare.

Efter att ha sagt alla dessa saker är det viktigt att du schemalägger en konsultation med en hudläkare för att de ska kunna bedöma om du är kvalificerad för proceduren eller inte.

5. Hur Går Den Fraktionerade CO2-Laserproceduren Till?

Den fraktionerade CO2-lasern görs ofta genom att applicera en lokalbedövningskräm på problemområdet 30 till 45 minuter innan. Själva proceduren varar i endast 15 till 20 minuter.

Den använder kortpulsad ljusenergi (känd som ultrapuls) som kontinuerligt blåses genom ett skanningsmönster för att ta bort tunna, yttre lager av skadad hud.

När de döda hudcellerna har eliminerats, aktiverar proceduren produktionen av flera mikrotermiska zoner som når djupt in i huden. Genom detta kan det stimulera din kropps naturliga läkningsprocess och öka kollagenproduktionen. Detta ersätter i slutändan de gamla, skadade cellerna med ny, frisk hud.

6. Vad Behöver Jag Göra Innan Fraktionerad CO2-Laser?

Innan du genomgår en laserprocedur för fraktionerad CO2, rekommenderas att du följer dessa förbehandlingsregler.

 • Använd inte produkter som innehåller retinoider eftersom det kan påverka slutresultatet.

 • Undvik överdriven solexponering 2 veckor före laserbehandlingen.

 • Sluta ta mediciner som ibuprofen, acetylsalicylsyra och till och med E-vitamin eftersom detta kan leda till förlängd koagulering.

 • Rådfråga din hudläkare för att ta reda på om du är en bra kandidat för fraktionerad CO2-laserbehandling.

7. Finns Det Någon Driftstopp?

Tack vare fraktionstekniken som används under proceduren kan friska vävnader under huden fortfarande hittas precis mellan de mikrotermiska zonerna där värme applicerades. Dessa friska vävnader kan tillhandahålla de celler och proteiner som krävs för att snabbt läka huden.

Som ett resultat behöver patienterna bara genomgå kortare återhämtningsperioder – som varar i 5 till 7 dagar.

8. Gör Fraktionerad CO2-Laser Ont?

De flesta patienter tycker att smärtan är minimal och beskriver ofta känslan som liknar stickning. Men eftersom proceduren innebär att anestesi appliceras på området, skulle ditt ansikte vara domnat vilket säkerställer en smärtfri behandling.

9. Finns Det Några Biverkningar?

Eftersom laserproceduren med fraktionerad CO2 introducerar värme (genom lasern) i huden, kan patienter upptäcka viss rodnad eller svullnad i det behandlade området. Vissa kan till och med uppleva obehag och sårskorpor .

I sällsynta och värsta fall kan du se följande komplikationer efter hudbehandlingen:

 • Långvarigt erytem – Rodnad förväntas efter den fraktionerade CO2-laserproceduren, men det läker vanligtvis inom tre till fyra dagar. Om rodnaden inte har upphört efter en månad kan du lida av långvarigt erytem.

 • Hyperpigmentering – Postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH) upplevs oftast av patienter med mörkare hud. Det uppstår vanligtvis efter en skada eller inflammation i huden.

 • Infektioner – Att få bakterieinfektioner är sällsynt med endast 0,1 % chans i alla behandlade fall. Det är dock fortfarande bäst att identifiera dem och deras behandlingar korrekt för att undvika ytterligare komplikationer.

Lyckligtvis kunde risken för att få dessa biverkningar minimeras och helt elimineras genom att följa några tips efter vård som hudläkare rekommenderar.

10. Vad Ska Jag Göra Efter Fraktionerad CO2-Laserprocedur?

Efter den fraktionerade CO2-laserproceduren bör du applicera solskyddsmedel för att skydda din hud från solens skadliga strålar. Se till att även använda en mild rengöring och fuktighetskräm två gånger om dagen och undvik hårda produkter. Det är bäst att begränsa användningen av sminkprodukter också eftersom de kan irritera huden ännu mer.

För att lindra svullnaden runt ansiktet kan du prova att lägga en ispåse eller kompress på det behandlade området under de första 24 till 48 timmarna efter den fraktionerade CO2-laserbehandlingen. Applicera salva vid behov för att förhindra att sårskorpor bildas. Slutligen kan du behöva anpassa dina dagliga aktiviteter och undvika situationer, som simning och träning, där du kan få en infektion.

11. Hur Mycket Kostar Fraktionerad CO2-Laserbehandling?

Priset för den fraktionerade CO2-laserproceduren i Filippinerna varierar beroende på vilken hudvårdsläkare du väljer att få din behandling från. I allmänhet kostar de cirka 5 000 $ (100 $) till ₱ 12 000 ($230) per session för ditt ansikte.

12. Är Resultaten Av Fraktionerad CO2-Laser Ögonblickliga? 

Resultaten av hudbehandlingen kommer att bero på problemet du riktar dig mot. Om du till exempel vill bli av med hyperpigmentering kan du omedelbart se resultat på bara en session. Men när du eliminerar akneärr och fina linjer kan det ta ett tag innan resultaten visar sig.

13. Behöver Jag Genomgå Flera Fraktionerad CO2-Laserbehandlingar?

Återigen, beroende på hur allvarligt ditt hudtillstånd är, kan du behöva genomgå ungefär en till tre sessioner. Dessa behandlingar kan göras med fyra till sex veckors intervall.

14. Var Kan Jag Få Fraktionerad CO2-Laser?

Du kan få fraktionerad CO2-laserbehandling på olika hudkliniker. Men med tanke på procedurens känsliga karaktär är det bäst att arbeta med styrelsecertifierade hudläkare som kan säkerställa att processen är säker och effektiv. Undvik alltid att nöja dig med den första kliniken du besöker då de ofta saknar kunskap och erfarenhet för en framgångsrik behandling.

Den fraktionerade CO2-lasern är en icke-kirurgisk behandling som riktar sig mot dina akneärr, fina linjer och andra hudproblem med minimal stilleståndstid. Det innebär att eliminera det yttre lagret av skadad hud som stimulerar kollagenproduktionen för en fastare, friskare och yngre hud. Efter den mycket korta (15-20 minuter) proceduren kan du omedelbart gå tillbaka till dina dagliga aktiviteter och möta dagen med nyvunnen självförtroende!

Om du vill veta mer eller är intresserad av att få denna hudbehandling kan  ambers laserklinik hjälpa dig med alla bekymmer du kan ha. Kontakta oss idag för att komma igång!

Gillade du det här inlägget? Följ vår blogg för fler artiklar om hudbehandlingar.