Tatueringsborttagning

ambers.se/tatueringbortagning

Hur länge måste jag vänta innan jag tar bort en tatuering?

Tatueringar är avsedda att hålla hela livet. Tatueringsproceduren injicerar bläck i huden, vilket fångar och omsluter bläcket eftersom det inte utgör en direkt eller omedelbar fara för kroppen. Detta är processen som gör en tatuering permanent.

De flesta individer vill inte ha sina tatueringar borttagna på åtminstone några år, men i sällsynta fall vill vissa att de ska tas bort direkt, oftast för att tatueringen inte blev som de hade tänkt sig. Även om väntan kan vara obehaglig, måste din tatuering läka helt innan du påbörjar tatueringsborttagningsprocessen.

Hur länge du måste vänta innan du planerar att ta bort en tatuering

Du kanske tror att eftersom tatueringen är fräsch, att ta bort den så snart som möjligt är det klokaste tillvägagångssättet eftersom bläcket inte helt har ”satt sig” i din hud. Tyvärr är detta inte ett alternativ, och ingen professionell tatueringsborttagningstjänst kommer att ta emot dig förrän tatueringen har läkt helt. Det kan tyckas vara läkt efter en vecka eller till och med några dagar, men det har det inte.

De flesta tatueringar tar 6-8 veckor att läka helt, men större kan ta upp till 6 månader. En bra klinik/studio för tatueringsborttagning kommer att kunna avgöra hur nyligen du gjorde tatueringen, men det är till din fördel att vara helt ärlig mot dem om hur länge det har gått. Du utsätter dig själv för infektionsfara och andra konsekvenser om du inte gör det. Som ett resultat måste du hantera din obehagliga tatuering på samma sätt som du skulle hantera en framgångsrik tatuering. Detta innebär att man följer den föreslagna eftervårdsregimen. Ju snabbare och bättre det läker, desto snabbare kan det tas bort.

Vilka är de optimala kandidaterna för borttagning av tatueringar?

Äldre tatueringar och amatörtatueringar (”stick and poke”) är lättare att ta bort än färskare.

Vissa färger är också enklare att ta bort än andra. Det här är några exempel:

  • brun

  • svart

  • mörkblå

  • grön

Mer omfattande, mörkare och mer färgglada tatueringar tar längre tid att läka och kostar mer att ta bort än mindre, ljusare och mindre levande.

Borttagning av tatueringar kan ha potentiellt negativa biverkningar, vilket är anledningen till att en borttagning kan vara svårare om du har:

  • Mörkare hud.

  • Ett tidigare hudproblem, såsom eksem, ett hudrelaterat hälsotillstånd, såsom herpes.

Men om något av ovanstående gäller dig kan du fortfarande få din tatuering borttagen. Det betyder bara att du kan behöva lägga lite mer tid på att bestämma det mest acceptabla borttagningsalternativet för dig.

Om du har ett medicinskt problem kan din läkare också hjälpa dig. De kan till exempel ge antivirala läkemedel för att förhindra att en tatueringsborttagningsoperation orsakar en herpesflamma. De kan också hänvisa dig till en hudläkare vid behov.

Farorna med att ta bort en tatuering för tidigt

Vi inser att tatueringen orsakar betydande ångest och oro, och du känner att du behöver ta bort den så snart som möjligt. Att påskynda proceduren är dock det VÄRSTA du kan göra. Detta beror på att att utföra behandlingar på ett läkande ärr är likvärdigt med att plocka i en sårskorpa, vilket resulterar i permanenta ärrbildningar och vanställning av huden.

Vid behandling av ”vått” eller färskt bläck i läkande hud kan de laserfragmenterade bläckpartiklarna fastna i de nya kollagensträngarna i den läkande huden, vilket permanent förändrar hudens naturliga färg. Det kan också göra att läkningsprocessen bromsas, vilket resulterar i mer ärrvävnad och fibros i huden.

Så, vad är det värsta scenariot? Skulle du hellre vänta några veckor till på säker och total tatueringsborttagning än att skynda dig in och orsaka ett värre, mer permanent problem än den första tatueringen.

Även om designen är så hemsk att du inte kan stå ut med att titta på den, täck över den, vänta och boka in ditt möte när tillfället är rätt.

Slutsats

Om du funderar på att få en tatuering raderad bör du utforska alla dina alternativ precis som du skulle göra när du gjorde en tatuering. Kom ihåg att tatueringsborttagning kan vara kostsamt och tidskrävande, så om du ska få det gjort, se till att det görs korrekt och professionellt.

 ambers laserklinik försöker göra tatueringsborttagning så smärtfri som möjligt för en smidig och effektiv process.