Vad är Ultherapy?

HIFU,

Vad är Ultherapy?

hifu behandiling

är det enda förfarandet som är godkänt av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA och som innebär att man använder icke-invasiv, icke-kirurgisk ultraljudsteknik för att strama upp huden. Ultherapy hjälper till att strama upp och lyfta pannan, ansiktet, under halsen och längs käklinjen, liksom dekolletaget och andra delar av huden och kroppen. Med hjälp av mjukt ultraljud riktar vår Ultherapy-behandling in sig på kroppens naturliga kollagenbildande förmåga att strama åt, vilket ger naturliga, märkbara resultat som växer fram med tiden. Vi har framgångsrikt tillhandahållit Ultherapy hudbehandling under de senaste åren.

De senaste 1-2 årens förbättringar av Ultherapy-enhetens teknik och maskiner har lett till att till att våra patienter har fått ”WOW!”-resultat med förbättringar som de är mycket nöjda med när de tittar på sina före- och efterbilder.

Hur fungerar Ultherapy?

Ultherapy utnyttjar ultraljudsteknik för att på ett säkert sätt skapa värme i kollagenlagret djupt under huden. Cellerna som finns här frigör sedan naturligt tillväxtproteiner som signalerar till hudlagret att producera mer kollagen. Därmed blir kollagenlagret permanent tjockare i 4-6 månader efter ingreppet, vilket gör att de behandlade områdena stramas upp och lyfts. Resultatet är ett 100 % naturligt utseende som kommer gradvis och utan någon återhämtningstid.

Ultherapy är annorlunda – du behöver ingen återhämtning, inga fyllmedel, injektioner eller radikala förändringar – bara en naturlig åtstramning från kroppens eget immunförsvar med milt, beprövat ultraljud.

Resultat

Resultaten av Ultherapy syns inte genast, men du kan få en ökad kollagenproduktion direkt efter behandlingen. Fullständiga resultat utvecklas med tiden, vanligtvis tar det mellan 4-6 månader efter ingreppet. Naturliga, långsamt framväxande resultat innebär att du inte kommer att se radikalt annorlunda ut över en natt, och ingen behöver veta att du har genomgått någon behandling.

Gör en ultherapy icke-kirurgisk ansiktslyftning för att föryngra dina ansiktsdrag. Detta icke-invasiva förfarande är godkänt av det amerikanska läkemedelsverket och använder sig av ultraljud för att öka kollagenet i kroppen. Kollagen är det som stramar upp och fyller ut huden, så genom att stimulera tillväxten av det kan man uppnå en påtaglig skillnad. Använd den här metoden för att få ett halslyft, eller förbättra andra områden som ansiktet, brynen eller dekolletaget.

Hur fungerar Ultherapy?

Ultherapy verkar djupt in under huden och skapar en starkare, stramare strukturell grund, samt en påtaglig ytlig åtstramning, vilket ger mer djupgående resultat än vad som tidigare varit möjligt utan kirurgiska ingrepp. I likhet med de ultraljud som används under graviditet kan din behandlare genom Ultherapy se fördelningen av ljudvågorna och rikta in sig på de områden som ger den mest djupgående effekten för ansikte och hals.

Ultherapy är annorlunda – du behöver ingen återhämtning, inga fyllmedel, injektioner eller radikala förändringar – bara en naturlig åtstramning från kroppens eget immunförsvar med milt, beprövat ultraljud. På samma sätt som ett intensivt träningspass gör dig öm nästa dag kan Ultherapy ge mikroskador i de underliggande vävnaderna, vilket hjälper kroppen att reagera snabbare med att återskapa kollagenet och strama upp hela området.

Ultherapy utnyttjar ultraljudsteknik för att på ett säkert sätt skapa värme i kollagenlagret djupt under huden. Cellerna som finns här frigör sedan naturligt tillväxtproteiner som signalerar till hudlagret att producera mer kollagen. Därmed blir kollagenlagret permanent tjockare i 4-6 månader efter ingreppet, vilket gör att de behandlade områdena stramas upp och lyfts. Resultatet är ett 100 % naturligt utseende som kommer gradvis och utan någon återhämtningstid.

Vad är det som gör Ultherapy till den bästa metoden för åtstramning av huden? Vad är det unika med Ultherapy?

Ultherapy är det enda förfarandet som är godkänt av det amerikanska läkemedelsverket och som riktar in sig på den djupa grunden, under huden, utan att skära eller förstöra hudytan. Ultherapy är också det enda förfarandet där man använder sig av ultraljudsbilder, vilket gör att våra behandlare kan se de djupare lagren och rikta ultraljudet till de specifika områden som mest behöver det. Nivån på precisionen och graden av den förändring som Ultherapy ger upphov till överträffas bara av kirurgiska ingrepp. Så om du inte är redo för en ansiktslyftning kan ett lyft med Ultherapy vara något för dig.

Hur skiljer sig Ultherapy från laser?

De lasrar som erbjuds på Dermatology & Laser Group behandlar problem i hudens ytliga lager (t.ex. fina linjer, rynkor och pigmentförändringar). Ultherapy behandlar det djupa hudlagret och det grundläggande skiktet som behandlas vid kosmetisk kirurgi och som lyfter och ger stöd åt huden. Därför utgör de två metoderna ett bra komplement till varandra!


Hur säkert är Ultherapy?

Förfarandet har godkänts av det amerikanska läkemedelsverket efter att det visat sig vara säkert i kliniska studier, och över 200 000 behandlingar har utförts på ett säkert sätt världen över. Dessutom har ultraljudsenergi en lång och beprövad historia, och den har använts inom sjukvården i över 50 år.


Hur lång tid tar en behandling?

Ultherapy-behandlingar tar vanligtvis 60-90 minuter. Du behöver inte ta ledigt efter behandlingen, men eftersom det kan uppstå rodnad efter behandlingen och att du kanske vill ta medicin för att dämpa obehaget, föreslår vi att du ägnar kvällen efter behandlingen åt att ta det lugnt.

Vad känner jag under en Ultherapy? Gör Ultherapy ont?

De flesta patienter upplever att de kan känna att ultraljudet fungerar. Komfortgränserna varierar dock från person till person så det är svårt att säga om du upplever detta som obehag. Det du känner när ultraljudsenergin är på är en tillfälligt och en positiv signal om att den kollagenuppbyggande processen har påbörjats. Patienterna upplever oftast behandlingen positivt och känner sig nöjda och glada inför de kommande fördelarna!
Nya spännande framsteg har nyligen införts, inklusive en ny och förbättrad behandlingsmetod och en uppdatering av förfarandets system. Det är bevisat att Ultherapy Amplify ökar patientens komfort under förfarandet utan att det påverkar effektiviteten. Självklart kommer din behandlare att samråda med dig före din hudbehandling för att göra din upplevelse så angenäm som möjligt.

Vilka problemområden behandlas bäst med Ultherapy?
Ultherapy fungerar bäst på områden med måttligt lös och slapp hud på ögonbrynen, halsen, dekolletaget och under hakan. Ultherapy kan visserligen också leda till förbättringar vid svårare hängande och lös hud, men resultaten blir mindre drastiska.


Hur lång tid tar det innan jag märker av resultaten från Ultherapy?

Patienterna kan uppleva en viss första effekt, men det slutliga lyftet och uppstramningen sker under 2-3 månader, när det gamla kollagenet ersätts med nytt, mer elastiskt kollagen. Eftersom denna uppbyggnadsprocess av kollagen fortsätter kan ytterligare förbättringar visa sig upp till sex månader efter behandlingen.