TATUERINGSBORTTAGNING

Tatueringsborttagning med Q switch Nd Yag laser i Ambers Laserklinik

Tatueringsborttagning med Q switch Nd Yag laser i Ambers Laserklinik.

Den här lasern upptas i mörka pigment i huden (därför går svarta tatueringar så bra att ta bort .

Det är därför bra att man är ganska ljus i huden vid behandlingen, men hur mycket man kan sola innan beror på hud typ.

Tatueringen blir omedelbart grå efter behandlingen, detta försvinner efter några dagar och då blir området oftast rosafärgat och lite fnasigt. Detta påverkar inte resultatet. Viktigt att tänka på är dock att inte klia bort eventuella sårskorpor samt att undvika solning under behandlingsperioden. Det krävs flera behandlingar med 6-10 veckors mellanrum för att kroppen ska hinna transportera bort färgpigmentet.

Risker med behandlingen

Ärrbildning kan uppkomma, framförallt om man pillar på sårskorpan eller om en eventuell infektion skulle uppstå. Allmänt sätt är risken för ärr större över bröst/dekolletage jämfört med andra delar på kroppen. Ett fåtal kan få allergiska reaktioner. Detta uppkommer genom att färgpigment frigörs i kroppen och en del reagerar negativt på detta. Man ska vara försiktig med att laserbehandla för stora områden, läkningen kan då ta för mycket av kroppens resurser.

Vi på Ambers Laserklinik rekommendera att

Man ska kyla ordentligt med isklamp hemma om området känns varmt. Man ska även smörja med salvan som man får med sig. Och inte pilla på eventuella vätskeblåsor.
Man ska även undvika direkt solljus minst 1 vecka efter behandling. (kläder skyddar).
Man ska även undvika hård träning, bastubad och pool med klorerat vatten den första veckan.

Hudföryngring på klinik i Stockholm
Botox

sedan 1992

GÖTEBORGS LEDANDE KLINIK

Vi brinner för att leverera bästa resultat och service till våra kunder och är stolta över vårt uppdrag och starka varumärke.