Ta bort tatuering Göteborg

Ambers laserklinik

Hur fungerar tatueringsborttagning med laser?

Fungerar det att ta bort tatueringar med laser? Och hur går det till? Att ta bort tatueringar med hjälp av laser är den enda metoden som inte orsakar någon ärrbildning. Lasern sänder ut otroligt korta pulser som bryter sönder tatueringsbläcket. Att använda sig av laser verkar helt enkelt vara ett bekvämt och smidigt sätt att ta bort tatueringar som man inte längre vill ha. Men så behöver det inte vara och patienter bör inte förlita sig på det. Smärtan när man tar bort tatueringen så här är nästan lika stark som när den gjordes.

Tänk på att du bör undvika alla andra metoder för att ta bort tatueringar. Krämer för att ta bort tatueringar fungerar inte. Detta är blekningskrämer som har förmåga att tränga in i dermis som är det ställe där tatueringsbläcket finns. Injektionsmetoder är inte heller att lita på, och ofta ger de betydande ärrbildning. Även kirurgi och CO2-laser ger ärrbildning. Att avlägsna med hjälp av laser är den enda säkra, effektiva och icke-invasiva lösningen för oönskade tatueringar.

På Ambers Laserklinik har vi flera års erfarenhet av att ta bort tatueringar med laser och vi ska se hur förfarandet går till.

Vad är tatueringsborttagning med laser?

Att ta bort tatueringar med laser är det snabbaste, mest effektiva och säkraste sättet att avlägsna tatueringsbläck. Det är den enda borttagningsmetoden som inte ger någon ärrbildning och den gör att huden kan läka på ett naturligt sätt. I princip innebär laserborttagning av tatueringar att bläcket bryts upp. Men hur går det hela till?

Hur fungerar laserborttagning av tatueringar?

Maskinen som används för att ta bort tatueringar laser kallas Q-Switch. Den är mycket varm, avger en otroligt kort puls och är väldigt snabb. Det är värmen och hastigheten som gör att bläckpartiklarna bryts ner. Q-Switch-lasern måste dock även använda sig av låga temperaturer.

I själva verket …

För att en bläckpartikel ska brytas sönder måste den värmas upp så att den expanderar på grund av en termisk expansion. Det hela måste dock gå väldigt snabbt så att hälften av partikeln förblir sval. Det som sedan sliter isär bläckpartikeln är motsättningen mellan de kalla och varma krafterna. Den här proceduren, som kallas fototermolys, används också vid hårborttagning med laser.

När bläcket har brutits sönder ger sig de vita blodkropparna på bläckpartiklarna och förtär dem. Kroppen ta sedan över och smälter partiklarna tills de helt försvunnit ut ur kroppen.

Hur lång tid tar det att ta bort en tatuering med laser?

Laerborttagning av en tatuering kan vara en förberedande procedur, den kommer inte ge några omedelbara resultat. Hur effektivt förfarandet fungerar beror på flera faktorer. Svart bläck är till exempel det som lättast går att bli av med, medan vitt bläck däremot är svårt att få bort. Blått och grönt går bra, men gult och rött är besvärligt.

Vissa pigment är svårare att bryta ner. Och slutligen, då en tatuering åldras bleknar bläcket vilket gör det enklare att ta få bort. Ju nyare en tatuering är, desto svårare är den. Det kan alltså vara bra att vänta ett tag innan du försöker ta bort den. Alternativt får du vara beredd på att det krävs fler behandlingstillfällen.

Hur vet jag om det kommer att fungera på just mig?

Eftersom resultaten inte visar sig direkt efter proceduren är det vissa kunder som undrar om tatueringsborttagning med laser inte fungerar på dem. Men när det behandlade området börjat läka kan man se att området blivit aningen ljusare. Kom ihåg, få inte panik om du inte ser några resultat efter det första tillfället. Det blir knappt någon skillnad efter bara en behandling. Det bra resultatet uppnås av följden och upprepningen av laserbehandlingen.

Det är därför du alltid bör beställa en tid för en gratis konsultation med en tekniker innan du genomgår behandlingen. Dessa kan alltid uppskatta hur många behandlingar du behöver, de ger dig ett prisförslag och besvarar alla eventuella frågor du har. Tatueringsborttagning med laser fungerar bäst om det utförs var fjärde till sjätte vecka.