Fraktionerad Behandling

Fraktionerad

Vad är fraktionerad CO2-laser?

Huden kan se yngre ut, och kännas mjukare och fastare efter behandling med fraktionerad CO2-laser. Det här förfarandet är en banbrytande ny teknik och fungerar på så sätt att den tränger in i hudens yta med hjälp av små ljusstrålar som når in i de allra djupaste lagren. Fraktionerad CO2-lasern har blivit en alltmer populär metod för att behandla allt från ärrbildning efter akne till solskador och rynkor, och är en icke-invasiv behandling som faktiskt kan utföra mirakel.

Fraktionerad koldioxidlaser nämns ofta som en av de bästa icke-invasiva genombrottsbehandlingarna för att motverka åldrande och ge säkra och effektiva resultat för huden. Det fungerar genom att små ljusstrålar riktas in mot hudens djupaste lager och ger därmed en kraftfull boost till kroppens naturliga läkningsprocesser och kollagenproduktion. Endast mikroskopiska hudområden behandlas på en och samma gång, medan den intilliggande huden lämnas obehandlad. På så sätt uppnår man bättre resultat och läkningstiden förkortas. Äldre CO2-lasrar behandlar 100% av hudens yta, vilket resulterar i längre läkningstid och oönskade biverkningar. Med fraktionerad laserteknik behandlas cirka 30% av huden och det behövs bara några dagars återhämtning.

Fraktionerad laserBehandlingsområden för fraktionerad CO2-laser

Våra kosmetiska patienter är väldigt nöjda med de resultat de fått från fraktionerad CO2-laserbehandling. Den här lasern, med sina riktade ljusstrålar, kan förbättra olika områden i ansiktet och på kroppen.

  • Fina linjer
  • Slapp ansiktshud
  • Rynkor
  • Solskador
  • Akneärr
  • Åldersfläckar
  • Problem med pigmentering
  • Operationsärr
  • Pannlyft
  • Ögonlockslyft

Fraktionerad CO2-laser som alternativ till plastikkirurgi

I övergången från kirurgiska ingrepp som det främsta sättet för att föryngra huden och ge den ett ungdomligt utseende, är fraktionerad CO2-laser det som ligger mest i framkant för det här nya synsättet. Att utsätta sig för kirurgi innebär en hel del risker och lång återhämtningstid. Det kan också synas att du genomgått plastikkirurgi. Med laserbehandlingar som fraktionerad CO2-laser får du ett uppdaterat och föryngrat utseende utan att det ändras. Genom att finputsa huden kan laser drastiskt förbättra och till och med strama åt huden.

Vad kan du förvänta dig under en behandling med fraktionerad CO2-laser?

Då behandlingar med fraktionerad koldioxidlaser oftast bara orsakar mildare obehag erbjuder vi bedövningskräm till alla patienter före behandlingen. Det kan ta upp till 45 minuter innan krämen verkar. Vi erbjuder också möjligheten att få ett lätt lugnande läkemedel före behandlingen. När huden är bedövad riktas lasern mot de aktuella områdena. Hela förfarandet tar cirka en timme och det känns som små nålstick mot huden. Var beredd på lite hudrodnad direkt efter behandlingen och att denna rodnad kvarstår under det närmaste dygnet. Du bör ta det lugnt i 3-5 dagar innan du återgår till dina vanliga aktiviteter. Huden börjar flagna av och efter 7 dagar ser den rosa ut. Efter cirka två veckor syns det optimala resultatet från behandlingen