Ärr Borttagning

ärr behandling

Borttagning av ärr med laser är en trend som blivit allt mer populär inom skönhetsbranschen. I likhet med ansiktsbehandlingar med laser och hårborttagning med laser använder man sig av laserteknik för att minska utseendet på oönskade skador på huden.I den här övergripande guiden om avlägsnande av ärr med laser hittar du allt du behöver veta om du funderar på att behandla din hud med laser.

Hur fungerar det att ta bort ärr med laser?

Användning av lasrar som , Microneedling  och Morpheus för att minimera ärr går till så att man skadar eller ablaterar huden med en laser, vilket gör att frisk ny hud kan bildas i stället för den skadade huden genom att kollagenet ökas i det behandlade området.

Vid dessa ingrepp används laserteknik för att förstöra det yttre skiktet av den ärrade huden och tränga ner till de underliggande lagren med värme för att få igång kollagenproduktionen och en frisk tillväxt.Oavsett om ett ärr orsakats genom kirurgi, akne eller andra skador blir de allra flesta förbättrade med laserbehandling för avlägsnande av ärr.

Vad du kan förvänta dig

Laserborttagning av ärr kräver bedövning av det område som ska behandlas. I första hand sker behandlingen i öppenvården, men några av de tillfälliga biverkningarna efter ingreppet är smärta, svullnad, rodnad och andra mindre symtom. Glädjande nog är läkningstiden efter behandlingen ganska snabb och tar mellan tre och tio dagar.

När det gäller kostnaden varierar priserna kraftigt. Beroende på vem som utför ingreppet, storleken och/eller antalet ärr och den specifika laserteknik som används kan ärrborttagning kosta allt från 2000 kronor till över 30 000 kronor.

Innan du bestämmer dig för att ta bort dina ärr med laser är det viktigt att förstå att ingreppet inte tar bort ärren helt och hållet. Det finns faktiskt ingen behandling som helt och hållet får huden fri från ärrbildning. Genom att använda laserteknik är det dock möjligt att ta fram friskare hud och minimera ärren.

Det är ett av de bästa behandlingsalternativen för den som vill få bort den tråkiga känslan som ofta uppstår när man har ett oönskat ärr.

Om du har realistiska förväntningar på laserbehandlingen kommer du antagligen bli nöjd med resultatet. Man vet att behandlingen förbättrar utseendet, minskar smärta, svullnad och klåda, förbättrar utseendet på ärret och i vissa fall förbättrar rörelseförmågan i det drabbade området.

Även om ärr är vanliga och det ofta inte finns någon medicinsk anledning att ta bort dem är du inte ensam om du funderar på en sådan här behandling. Ärr kan vara smärtsamma och medföra osäkerhet. Oavsett hur det är det är för dig, gör en omfattande och heltäckande undersökning av de alternativ som finns och prata med en specialist för att se om laserborttagning av ärr är något för dig.