Hårborttagning lösning för akne

hårborttagning med alexandrite laser

Hårborttagning med alexandrite laser  är en av de mest populära procedurerna som görs i Världen. Det innebär i grunden ett mycket koncentrerat ljus som riktar sig mot hårsäckarna. När ljuset når håret absorberas det av pigmentet i folliklarna. Denna värmeöverföring genom håret förstör det permanent och befriar dig från oönskad hårväxt.

Hur påverkar hårväxt akne ?

Akne utlöses av olika faktorer: fet hud, aknebakterier , inåtväxande hårstrån och andra orsaker. Om du har tjockt och tätt hår i ansiktet är chansen stor att olja och bakterier fastnar mellan dem och blir resistenta mot rengöringsmedel som rengöringsmedel och ansiktstvättar. När bakterier fortsätter att ackumuleras kan det leda till acne .

En annan faktor som är en trolig orsak till akne är fet hud. Håriga kroppsområden skyddar oljan på huden, vilket gör det svårt för rengöringsmedel att nå dem. Detta kan utlösa akne i vissa fall.

Människor som har överflödigt hår i ansiktet använder ofta traditionella metoder som pincett, rakning, vaxning etc. för att bli av med oönskat hår.

När hår tas bort från hårsäcken lämnar den en liten öppning efter sig på hudens yta, som förblir öppen i några timmar efter hårborttagning. Under denna tid är huden känslig och mottaglig för bakterier och irriterande ämnen. Det är därför många människor drabbas av finnar några dagar efter traditionella hårborttagningsbehandlingar.

Regelbunden rakning och vaxning innebär fler chanser att bryta ut varje gång.

Hur kan laser hårborttagning hjälpa akne ?

Hårborttagning med laser är inte en direkt aknebehandling , men det kan i vissa fall hjälpa mot akne .

Eftersom hårborttagning med laser garanterar permanent borttagning av hår efter några sessioner, minskar det risken för akne orsakad av överflödigt hår i ansiktet.

När din hud är fri från extra hår kan du rengöra den noggrant och ta bort alla rester av olja, smuts och bakterier. Dessutom penetrerar alla serum och krämer som du använder din hud bättre och ger maximala hudförbättrande fördelar.

Laserbehandling är det bästa sättet att bli av med oönskad hårväxt permanent. Med allt överflödigt hår borttaget behöver du inte längre oroa dig för akne orsakad av inåtväxande hår eller traditionella hårborttagningsmetoder.

Om du lider av akne är det bättre att välja laserbehandling än att använda kemikalier som bensoylperoxid för att läka dem över tid.

Förvärrar laserbehandling akne ?

Inledningsvis kan laserbehandling göra din akne värre, men det ändras efter 2-3 sessioner.

Du kan uppleva akne efter din första laserbehandling om ditt hår är tjockt och grovt. Men att följa riktlinjerna från läkaren kan lindra eventuella hudåkommor snabbt.

Efter 2-3 sessioner med laserbehandling kommer ditt hår att bli finare, ljusare och även växa i mycket långsammare takt. Din hud kommer att kunna läka snabbt från laserns värme och vara mindre benägen att få akne .

kan  Amber Laser Clinic hjälpa dig att lindra eventuella problem. Kontakta oss för att börja idag !

Gillar du det här inlägget? Följ vår blogg för fler artiklar om hudbehandlingar .