Hårborttagning i alla åldrar

Hårborttagning

Hårborttagning i alla åldrar?

Vi föds med viss hårväxt, som vellushår (fint hår utan rot) och mycket fint hår på huvudet. Hårväxten ökar när vi blir äldre, på grund av hormonella förändringar i kroppen som till exempel under puberteten.

Hos vissa tonåringar kan denna hårväxt vara överdriven och orsaka känslomässig upprördhet och förlägenhet.

Eftersom laserhårborttagning använder icke-joniserande energi, finns det ingen risk för hudcancer med denna behandling. Därför kan du vara så ung som 14 år och kvalificera dig för behandlingen. Vi rekommenderar dock att alla patienter som kommer för laserhårborttagning har gått igenom puberteten och om de är kvinnor har de börjat sin menstruationscykel. Därför rekommenderar vi att du påbörjar behandlingen runt 18 års ålder.

Hos många kvinnor kan hormonella förändringar i kroppen som klimakteriet, vissa mediciner och andra hälsotillstånd som hirsutism innebära att hårväxt kan börja senare i livet. Därför, där du kanske inte har upplevt överflödigt eller oönskat hår i dina tonår, tjugo eller trettio, kan du uppleva det efter fyrtiotalet och fram till femtio- och sextiotalet.

Även om det finns vissa kontraindikationer för hårborttagning med laser som solexponering och vissa mediciner som ibuprofen eller blodförtunnande medel, är hårborttagning med laser i allmänhet säkert för alla åldrar och kön.

Rekommendationer för minimiålder

Estetiker kommer att erbjuda behandlingen till tonåringar, men kommer vanligtvis inte att behandla patienter yngre än tolv år. Även om proceduren är ganska säker finns det flera risker som pigmentförändringar eller sveda som kan visa sig vara problematiska för barn. 

Proceduren kommer också med ett visst obehag, och detta kan vara en utmaning för barn oavsett om det finns aktuella bedövande krämer som terapeuter kan använda för att bedöva området för hårborttagning. Eftersom hårborttagning med laser kan ta lite tid att slutföra, kan det också vara svårt att få barn att förbli orörliga tillräckligt länge för att slutföra behandlingen.När en tonåring har uppnått sexton års ålder kan de hantera behandlingarna och åtnjuta rimlig framgång från proceduren. 

Problem med att behandla tonåringar

Det finns vissa laserhårspecialister som också är tveksamma till att behandla tonåringar med laserhårborttagning av olika skäl. Det största hindret är att ungdomshormoner kan resultera i att hår växer snabbt, även efter en hårborttagning med laser. Även om behandlingen kommer att bli av med hår som för närvarande växer, kommer det inte att påverka hår som kommer att växa under veckorna eller månaderna efter behandlingen. Många tonåringar inser att de behöver flera hårborttagningsbehandlingar varje år för att uppnå önskat resultat. 

Dessutom är hårborttagning med laser ett dyrt hårborttagningsalternativ och föräldrar kan välja att välja ett billigare alternativ. Om både tonåringar och föräldrar förstår att flera laserhårborttagningssessioner kan vara nödvändiga, behandlingen kan vara ett effektivt och säkert sätt för tonåringar att eliminera oönskat kroppshår. Även om det finns många experter på laserhårborttagning, är det en klok idé att hitta en medicinsk estetiker som arbetar specifikt med denna åldersgrupp regelbundet för att garantera det bästa resultatet.

Skräddarsydda lösningar

Det finns en mängd olika lasrar tillgängliga idag, som sådan kan estetiker anpassa behandlingen till just din hårfärg och hudton. Om det är ditt barn som går för hårborttagning med laser, diskutera deras behov med estetiker för att säkerställa att de använder den bästa lasern för ditt barns distinkta färg. Behandlingen fungerar inte bra på solbränd hud, så om ditt barn tillbringar mycket tid i solen är hårborttagning med laser inte det bästa alternativet för dem. 

Medan laserhårborttagning erbjuder permanent hårreduktionslösning, är det ett aktivt och säkert alternativ för alla hudtyper. Klienter måste kunna hålla sig till alla sina schemalagda möten och fortsätta med rätt antal sessioner som behövs under hela deras laserbehandlingar.

Hur säkert är det för tonåringar ?

En del av tonåren handlar om att hantera grupptryck. Det kan vara så att du är en ung tjej som är känslig för ditt utseende, eller en modell för vilken hårborttagning kan göra skillnaden mellan framgång och misslyckande och du kanske undrar om hårborttagning med laser är ett säkert alternativ för dig. Tja, svaret är ja, om det utförs på rätt sätt av en välutbildad.

Om du är under arton år behöver du ett skriftligt samtycke och närvaro av en av dina föräldrar vid den första konsultationen. Riskerna med laserhårborttagning är desamma för både vuxna och barn. Den accepterade minimiåldern för att börja laserhårborttagningsbehandling kan vara så ung som fjorton, även om experter rekommenderar att man väntar tills en tonåring är i puberteten.

kan  Amber Laser Clinic hjälpa dig att lindra eventuella problem. Kontakta oss för att börja idag !

Gillar du det här inlägget? Följ vår blogg för fler artiklar om hudbehandlingar .