Fractional 1540

ärrbehandling

Fractional 1540

Fractional 1540 är en icke-ablativ laser som delar upp ljusenergin i mikrostrålar som riktar sig mot hudceller på ytan och mellan hudlagren. Dessa mikrostrålar skapar djupa smala kolumner i huden för att stimulera kroppens naturliga läkningssvar för att bilda ny frisk vävnad.

1540 fraktionerad laser är exceptionell genom att den behandlar både de epidermala och dermala skikten av huden utan nedtid. Lasern förbättrar hudton, färg och struktur. Hudfärgen är mer enhetlig och brister som fräknar, bruna fläckar, trasiga kapillärer, acneärr och/eller förstorade porer reduceras.

Varför är behandling med 1540 fraktionerad laser idealisk?

1540 fraktionerad laser är ett utmärkt alternativ för män och kvinnor som vill ha resultatet av aggressiva ablativa lasrar utan biverkningar eller stillestånd. Lasern omvandlar energi till mikroskopiska behandlingszoner för att behandla en bråkdel av huden åt gången. Så stimuleras ny kollagenproduktion och hur befintliga kollagenfibrer dras åt och omarrangeras.

Kollagenremodellering utlöses när kroppen tror att den har blivit skadad och stress läggs på kollagenfibrerna. 1540 fraktionerad laser skapar ”kontrollerade skador” på epidermala och dermala lagren utan att skada det översta lagret. Detta tillåter ingen stilleståndstid eller återhämtning av skalande hud.

Vad behandlar 1540 fraktionerad laser?

Den icke-ablativa Palomar Fractional Lux 1540 lasern kan behandla en mängd olika hudåkommor, inklusive:

  • Fina linjer och rynkor
  • Acne ärrbildning
  • Förbättring av ärr
  • Bruna fläckar och annan oönskad pigmentering
  • Melasma (mörk mönstrad ansiktspigmentering)
  • Hudstramning
  • Övergripande förbättring av hudkvaliteten
  • Bristningar (striae)

Denna laser kombinerar fraktionerad ytbehandling med skonsam, icke-ablativ laserenergi för en omfattande hudbehandling som kräver liten eller ingen stilleståndstid och endast involverar mindre biverkningar.

På grund av dess skonsamma natur krävs flera sessioner för att få ett fullständigt resultat.

1540 Laserbehandling för ärr

1540 våglängdslasern är en fraktionell icke-ablativ hudresurfacinglaser. Laserns energi riktar sig mot vatten under hudens tunna ytskikt. Dessa små mikrostrålar skapar djupa pelare som penetrerar läderhudens lager utan att skada epidermis och de ytliga skikten.

Värme från lasern stimulerar kollagentillväxt och ny frisk vävnad bildas som ett svar på laserns ”kontrollerade skador” på underdermis och mellanskikt. 1540-lasern förbättrar elasticiteten och hudens ton och struktur.

1540 våglängdslasern kan användas som en fristående behandling eller i kombination med andra behandlingar.

Varför är 1540 Laser en så bra behandling?

Till skillnad från ablativa lasrar tar denna laser inte bort det yttersta lagret av huden (epidermis) eller de ytliga lagren av dermis. Huden förblir intakt efter behandlingen. Så det finns ingen social stilleståndstid.

Som en fraktionerad laserprocedur riktar mikrostrålarna endast en bråkdel av huden åt gången. Som ett resultat stimuleras ny kollagenproduktion och hur befintliga kollagenfibrer dras åt och omarrangeras.

Denna avancerade teknik möjliggör snabb läkning och ingen stilleståndstid för skalande hud. Driftstopp överstiger inte 2-3 dagar.   Medan ablativa behandlingar kräver stillestånd och återhämtning för vätskande, skorpande hud som involverar 1-3 veckor.

Vad kan man förvänta sig efter behandlingen?

Du kan uppleva mild svullnad, rodnad, klåda och sveda. Det är typiskt för patienter att denna behandling görs på en fredag ​​och att huden ser fräsch ut på måndag.

Hur många behandlingar behöver du?

För optimala resultat behöver patienterna 4-6 1540 laserbehandlingar med ungefär två till fyra veckors mellanrum. Förbättringar kan märkas efter 2 behandlingar.

Om du vill veta mer eller är intresserad av att få denna hudbehandling kan ambers laserklinik hjälpa dig med alla bekymmer du kan ha. Kontakta oss idag för att komma igång!

Gillade du det här inlägget? Följ vår blogg för fler artiklar om hudbehandlingar.