microneedling i Göteborg

VILKA ÄR FÖRDELARNA MED MICRONEEDLING?

Plågas du av akneärr? Har din hud solfläckar eller uppvisar tecken åldrande? Har du stora porer eller oönskade pormaskar som du vill bli av med? Då kan du ha nytta av en behandling med microneedling utförd av vårt erfarna team på Ambers Laserklinik.

Mirconeedlings i Göteborg

Nano microneedling är en icke-invasiv och icke-kirurgisk hudföryngringsbehandling som även är helt smärtfri. Genom att avlägsna de översta döda hudlagren tar Nano microneedling skonsamt bort livlösa hudceller för att få fram den lena, livfulla och glänsande huden som finns under. Under en Microneedlings-behandling använder vår hudterapeut ett handstycke med diamantspets för att försiktigt ta bort stratum corneum (de översta döda hudlagren där det också samlas talg och bakterier). När stratum corneum avlägsnas kommer den underliggande släta, nya huden fram vilket ger huden en ljusare ton.

Efter en omfattande och erfaren utvärdering av huden tar en behandling med nano-microneedling normalt sett mellan 20-40 minuter och det krävs ingen tid för läkning eller återhämtning, vilket innebär att microneedlings-patienter kan tillbringa resten av dagen som vanligt.

De flesta microneedlings-kunder kan se resultat efter bara en enda behandling, men de som har måttliga eller svåra hudproblem rekommenderas att genomgå mellan 3 och 6 behandlingstillfällen med 3 till 4 veckors mellanrum. Denna snabbare schemaläggning för microneedling underlättar för att ge maximal cellomsättning och kollagenproduktion. När behandlingen gett önskat hudvårdsresultat för patienten kan microneedlingen göras mer sällan som en underhållningsbehandling en gång i månaden för att hålla borta döda hudavlagringar.

FÖRDELAR MED Nano microneedling

Bortsett från att det är ett utmärkt sätt att få ljus, glänsande hud, ökar mikronedling även cellomsättning och kollagenproduktionen, vilket drar samman stora porer och minimerar storlek och utseende på tråkiga akneärr. Microneedling fungerar bäst på trista akneärr eftersom ärren är plant placerade på överhuden och därför kan minskas mer effektivt med tiden med hjälp av flera mikroneedlings-tillfällen. Förutom att minska ärrbildning kan mikronedling även förebygga uppkomst av akne genom att avlägsna bakterier och talgbildning som, om dessa lämnas obehandlade, kan leda till akne.