Alexandrite laser

Alexandrite laser

Kvinnor har inga svårigheter när det handlar om att ta hand om hår vid bikinilinjen eller under armarna, men när de gäller ansiktsbehåring är det många kvinnor som står frågande till vad de ska göra åt det.

Att ha mustasch eller kraftiga hårstrån på hakan kan kännas generande vid flera olika tillfällen, och många kvinnor ägnar halvtimmavis på morgonen enbart med att plocka bort hårstrån som finns på hakan.

Det mest extrema fallet jag hört talas om var en kvinna som dagligen rakade sig klockan sex på morgonen och kom med alla möjliga sorts ursäkter för att slippa gå ut med sina jobbarkompisar efter arbetet.

Hon rusade hem bara för att ta itu med de hårstrån som hade dykt upp i ansiktet. Jag hade en annan patient som jag behandlade för många år sedan som var så tacksam efter sin senaste behandling, hon gav mig en stor kram och sa att jag hade förändrat hela hennes liv eftersom hon nu kunde kyssa sin man utan rädsla för att han skulle känna hennes tjocka hårstrån på hakan och läppen.

Den här kramen gjorde stor inverkan på mitt liv och fick mig att inse att hårborttagning inte alltid görs bara för att få slät hud utan också för att helt förändra en människas liv till det bättre.

Även om laserborttagning av ansiktshår på många sätt liknar den som görs på andra kroppsdelar är det också på vissa sätt väldigt annorlunda.

Här är de fyra främsta för – och nackdelarna med att ta bort ansiktshår med laser:

Fördel: Redan efter den första laser behandlingen märker du stor skillnad med minskad behåring och även behovet vad gäller regelbundna behandlingar.

Nackdel: För att få ut så mycket som möjligt av behandlingen kan du inte plocka, vaxa eller tråda ansiktshår under minst fyra veckor innan behandlingen. Det enda du kan göra är att raka eller klippa bort hårstråna, så under den här perioden kommer huden kännas stickig och sträv vid beröring.

Fördel: En behandling på sex gånger med 5-6 veckors mellanrum kommer kraftigt minska och tunna ut de kraftiga hårstråna.

Nackdel: Eftersom ansiktet till stor del påverkas av hormoner är det mycket möjligt att du måste underhålla det (dvs finjustera var 10:e vecka) efter dina första behandlingar.

Fördel: Inåtväxande strån försvinner, akne som bildas runt just sådana områden kan försvinna och huden blir ljusare och jämnare.

Nackdel: Om håret är vellushår (tunt) och orsakas av kraftig hormonell obalans, kan det faktiskt stimulera mer och kraftigare hårväxt. Det är viktigt att teknikern utvärderar området och ser till att håret är tillräckligt tjockt för att svara korrekt på behandlingen och att det inte finns på något ställe där hårproduktionen kan stimuleras ännu mer.

Fördel: Hårborttagning med alexandrite laser är mycket mer skonsam mot huden än vaxning, varar betydligt längre än trådning och får bort inåtväxande strån och behovet att plocka samtidigt som du slipper ägna tid åt att underhålla.

Nackdel: Du måste hitta på annat nu när du inte längre behöver ägna en massa tid åt att plocka bort hårstrån i ansiktet!

 

Om du befinner dig i Göteborg eller Mölndal och har problem med oönskat ansiktshår är du välkommen att kontakta Ambers laserklinik om du har några frågor kring hårborttagning med alexandrite laser.