Laser behandling

Behandlar ni mörkare hudtoner?

 

Vi blir alltid lika chockade av den frågan eftersom vi antog att varje person som annonserar om hårborttagning med laser borde kunna göra detta för alla hudtyper, men jag har upptäckt att det inte är så.

Människor med mörkare hudtoner har kommit till mig och berättat om bilder de sett på internet av tredje gradens brännskador, hur de har hört att det inte fungerar på dem, hur väldigt smärtsamt det är och hur de besökte en hårborttagningsklinik för laser bara för att få höra att de inte kan bli behandlade eftersom de så lätt får brännskador, osv.

 

Det är hög tid att skilja på sant och falskt:

Myt 1: Hårborttagning med laser på mörkare hudtoner fungerar inte eller fungerar inte lika bra som på ljusare hudtoner

Sanning: Hårborttagning gjort med rätt sorts laser och rätt inställningar fungerar lika bra för mörka som för ljusa hudtoner. Om du har mörkt kraftigt hår, oavsett vilken hudfärg du har, fungerar det, punkt slut.

 

Myt 2: Hårborttagning med laser på mörkare hud gör ont mer.

Sanning: Efter avslutad behandling ser de mörkhyade brasilianska kvinnorna förvånat på mig och säger: ”Var det allt?” En högre procentuell smärtfaktor beror mer på individens smärttröskel och hårets tjocklek snarare än på hudfärg. Hårborttagning med laser är inte den trevligaste upplevelsen för någon men vissa människor klarar helt enkelt obehag bättre än andra eftersom deras kropps- och smärtkänslighet är lite annorlunda.

Myt 3: Om jag har en mörkare hudton behövs det fler behandlingstillfällen innan de ger resultat.

Sanning: Oavsett vilken hudtyp du har bör du se resultat efter din första behandling. Mina klienter kan förvänta sig en hårminskning på 70 till 80 procent på bara 6 tillfällen, oavsett vilken hudfärg de har.

Myt 4: Hårborttagning med laser på mörkare hudtoner orsakar pigmentproblem.

Sanning: Hårborttagning som utförs med rätt sorts laser och inställningar orsakar inga pigmentförändringar förutom att ljusa upp hyperpigmentering på grund av inåtväxande hårstrån. Detta innebär i princip att all hyperpigmentering du fått på grund av inåtväxande hårstrån kan ljusa upp din naturliga hudton (inte dåligt). På så sätt kan du alltså gå ut en kväll och ha en hudton med mindre hyperpigmentering eftersom de där obehagliga och inåtväxande hårstråna inte längre är något problem.

Vad du ska se upp för:

Om du är ute efter en hårborttagningsklinik i Göteborg eller Mölndal och du hittar ett ställe där de påstår att de inte kan behandla dig för att du kan få brännskador innebär detta att de inte har rätt typ av laser för att kunna ge dig en säker behandling. Lämna det stället omedelbart!

Om du bestämmer dig för att bedöva ett område med bedövningsmedel, se till att noggrant torka bort det bedövningsmedlet. Jag kan inte tillräckligt mycket poängtera detta! Bedövningsmedel som kvarlämnas på ett område som ska behandlas kan resultera i brännskador, så torka, torka och fortsätt torka ytterligare lite till!!

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Ambers laserklinik som förbinder sig att se till att alla som vill genomgå hårborttagning med laser kan göra detta med en säker och effektiv behandling oavsett vilka de är och vilket område de vill ha behandlat.