Vaginal föryngring

fraktionerad CO2-laser för vaginal föryngring

Vaginal föryngring

Fraktionerad CO2-laser är den senaste och mest kraftfulla lasern för vaginal föryngring som främjar återuppbyggnaden av slemhinnans epitelskikt för att vaginalväggarna ska kunna återskapa en naturligt starkare struktur, återfå tappad volym, öka den naturliga fukten och smörjförmågan samt elasticiteten. I motsats till ett kirurgiskt invasivt ingrepp får du med fraktionerad CO2-laser för vaginal föryngring en säker och effektiv behandling utan någon återhämtningstid.

Vem passar vaginal föryngring för?

Efter en förlossning eller vid klimakteriet kan vaginan förlora sin elasticitet, eller så kan väggarna tunnas ut så att den naturliga smörjningen blir minskar betydligt. Många kvinnor har ärrvävnad från bristningar på mellangården, eller perinealsnitt, som uppstått vid förlossningar, bristande sexuell tillfredsställelse på grund av att vaginan är slappare, olika grad av urininkontinens, muskelförsvagning på grund av vaginal atrofi som orsakar förändringar i vaginans struktur och funktion.

Om du har något av ovanstående symtom är vaginal föryngring med fraktionerad CO2-laser det bästa alternativet för att komma till rätta med problemet.

Behandlingen är också effektiv när det gäller de yttre blygdläpparna och kan minska storleken på dem för att ge ett mer tilltalande utseende, samt ljusa upp färgen och förbättra hudens struktur och nyans.

Hur går det till att göra vaginal föryngring med hjälp av fraktionerad Co2-laser?

Först undersöker vi vaginan för att utesluta eventuella avvikelser.

Under själva behandlingen rör vi den steriliserade applikatorn längs vaginalväggen i en utåtriktad rörelse och applicerar lasern i ett 360 graders mönster som täcker hela området. Hela förfarandet tar bara några minuter. Eventuellt kan du uppleva en lättare värmekänsla under behandlingen, men den är väldigt mild och du bör inte känna någon smärta.

Vid behandling av mellangården behövs en lokal bedövningskräm för att minska den milda brännande känslan. Du behöver inte ta några smärtstillande läkemedel under eller efter behandlingen. Ingen återhämtning krävs heller.

Hur snart efter och hur många gånger krävs det för att uppnå önskat resultat?

Vanligtvis behövs det tre behandlingar med 4-6 veckors mellanrum för att se optimala resultat och uppnå önskat resultat på det vaginala lagret med fraktionerad CO2-laserbehandling.

Det rekommenderas starkt att man gör årliga behandlingar för att upprätthålla resultatet.

Vad krävs det för eftervård när man genomgått behandlingen?

Efter behandlingen kan du eventuellt uppleva smärre flytningar och/eller blödningar, men de symtomen är väldigt lindriga och försvinner vanligtvis inom 1-2 dagar. Vaginal smörjningssalva kan lindra vid obehag. Under den första veckan efter behandlingen ska du försöka undvika att det behandlade området utsätts för (t.ex. en varm dusch eller bastu); Försök avstå från sexuell aktivitet eller att använda tamponger. Bär löst sittande underkläder i bomull så att det känns bekvämt för området som behandlats.

Vilka risker finns det med vaginal föryngring med fraktionerad CO2-laser?

Precis som vid alla andra laserbehandlingar kan du få en lätt brännande känsla, mycket svaga fläckar och svullnad efter behandlingen. Om du är över 50 finns det något större risk att utveckla en urinvägsinfektion. I aktuell forskning och klinisk prövning har man inte rapporterat några andra betydande komplikationer av behandlingen.