Vaginal behandling

ambers.se/vaginalbehandling

Vaginal behandling

Vaginla behandling är en behandling som använder en fraktionerad CO -laser för att återaktivera produktionen av nytt kollagen i vaginal vävnad. Kollagen är det protein som bland annat ger huden dess spänst och styrka. När du åldras saktar kollagenproduktionen ner, vilket är anledningen till att din hud blir tunnare och mindre spänd när du blir äldre.

Vaginal behandling hjälper till att förhindra sjunkande östrogennivåer som gör att kollagenproduktionen saktar ner, vilket främjar tillväxten av nya kollagenfibrer i vaginalområdet. Behandling med Co2 fraktionerad laser  hjälper till med vaginala symtom som:

  • Torrhet
  • Klåda
  • Brinnande
  • Vävnadsslapphet
  • Smärtsamt samlag

Fraktionerad co2 vaginal laser ger en lösning på vaginala problem som kvinnor ofta upplever men har svårt att diskutera.


Hur fungerar Vaginal behandling?

Vaginal behandling använder laserteknik, så det är ingen operation inblandad och inga mediciner att ta. Din OB/GYN riktar den specialdesignade CO -lasern mot väggarna i din vagina med hjälp av en skanner, vilket skapar små lesioner på ytvävnaderna.

Dessa mikrolesioner stimulerar nya kollagenfibrer att växa, en process som är känd som neokollagenes. Som ett resultat av laserbehandlingen börjar din kropp öka kollagenproduktionen, en helt naturlig och säker process.

Vilka är fördelarna med Vaginal behandling?

Det är en icke-invasiv lösning för vaginalt obehag, och det:

  • Förbättrar pH i din vagina, vilket minskar risken för infektion
  • Återfuktar slidslemhinnan
  • Förtjockar epitelet, förbättrar vaginaltonen
  • Hjälper mot symtom på stressinkontinens

Det är en smärtfri procedur som bara tar några minuter, och du kommer inte att uppleva några biverkningar eller behöva ta ledigt från jobbet.    

Hur många Vaginal behandlingar skulle jag behöva?

Kollagenproduktionen börjar direkt efter ingreppet och kvinnor upplever ofta att de kan se synliga förbättringar efter bara en Vaginal behandling. Kollagen fortsätter att växa i flera veckor efteråt också.

Antalet behandlingar du behöver beror på symtomen du har. 

Om du vill veta mer eller är intresserad av att göra denna hudbehandling kan  Amber Laser Clinic hjälpa dig att lindra eventuella problem. Kontakta oss för att börja idag !

Gillar du det här inlägget? Följ vår blogg för fler artiklar om hudbehandlingar .