Tatueringsborttagningar

ambers .se/tatueringborttagning

Tatueringsborttagningar

Det är inte alla tatueringar på alla personer som lämpar sig att ta bort helt. Med hjälp av Fitzpatrickskalan klassificeras varje hudtyp med ett numeriskt värde. De med hudtyperna I-III är mer lämpade för fullständig borttagning medan hudtyperna IV-VI endast kan ta bort vissa tatueringsfärger så man inte riskerar hyperpigmentering, dvs. en nedbrytning av melanin som gör att huden blir ljusare än det omgivande området.

När det gäller tatueringar som täckts eller gjorts om kommer det förmodligen ta längre tid innan tatueringen helt tagits bort eftersom bläckets koncentration är lagrad i läderhuden.

Tatueringar som är ärr från när tatueringen gjordes kan vara svårare att ta bort helt och hållet på grund av den tjocka ärrvävnaden. Laserborttagning av tatueringar kan minska en del ärrbildning, men det går inte att garantera att allt kan tas bort.

Vissa färger och pigment kan eventuellt skifta i färg eller intensitet under borttagningen, vilket kan göra det svårt att helt ta bort tatueringen. Till exempel blandar tatuerare ofta bläcket med vitt bläck för att uppnå önskad färg. På grund av färgblandningen kan du kanske se blekningsresultat från det mörkare bläckpigmentet, men det kan hända att det vita bläcket oxiderar, vilket kan påverka det totala resultatet av borttagningen.

Stora områden, större än ett vanligt pappersark och som är kraftigt mättade, t.ex. en helt täck armhalva, delar av bröst eller rygg, är också ofta svåra att ta bort helt och hållet på grund av den stora mängden pigment i huden. Som alternativ rekommenderas dessa kunder ofta att ta bort tatueringen genom blekning och därmed ersätta den gamla färgen och täcka den med något nytt.

Äldre tatueringar bleknar inte alltid snabbare än nya tatueringar, och var tatueringen sitter har också betydelse för hur snabbt eller långsamt pigmentet bleknar. Tatueringar som sitter närmare hjärtat och cirkulationssystemet bleknar oftast något snabbare jämfört med tatueringar som ligger längre bort från hjärtområdet.

Hur lång tid tar det att ta bort tatueringar?

I genomsnitt tar det ungefär två år med 10-12 behandlingar för att uppnå ett fullständigt resultat av borttagningen. Tiden mellan behandlingarna varierar beroende på hudtyp, bläcktäthet och tatueringens placering, dessutom har din allmänna hälsa betydelse för resultatet av borttagningen. Rökare bör sluta röka på grund av hur detta kan påverka dina resultat. Läs mer om hur rökning och drickande påverkar borttagning av tatueringar.

Att ta bort en tatuering är en lång process. Vi vet också att livet pågår och att omständigheter som väder, oavsiktlig solbränna, nödsituationer i familjen och sjukdom är oväntade omständigheter i livet som räknas in i denna tvååriga tidsram.

Om du vill ta bort en hel tatuering och är mycket ute på sommaren bör du inte vistas i solen eller värmen och du bör undvika att bada i 10 dagar efter behandlingen. Om du arbetar utomhus och du inte har möjlighet att undvika solen rekommenderar vi att du täcker tatueringen eller väntar till hösten för att återuppta behandlingen med borttagningen. Ta reda på varför hösten är den bästa tiden att påbörja borttagningen av tatueringar.

 

Kan jag göra tatueringsborttagningar med kortare mellanrum?

Kort och gott, nej. Laserborttagning av tatueringar fungerar genom att bläckpartiklarna sprängs i små bitar som kroppens immunsystem naturligt kan göra sig av med. Därför bryter lasern bara sönder bläckpartiklarnas lager och din kropp behöver tid mellan behandlingstillfällena för att avlägsna partiklarna så att lasern kan rikta in sig på ett nytt lager för att uppnå bästa resultat. Den optimala tiden mellan behandlingstillfällena är 6-8 veckor. Det kan dock krävas längre tid mellan behandlingarna beroende på hur långt du kommit med borttagningen. Ju längre tid som går mellan gångerna, desto bättre blir din borttagning.

 

Kommer tatueringen att försvinna helt?

Med tiden och med fortsatta behandlingar kommer du troligen att kunna avsluta behandlingen med en helt borttagen tatuering, men det går inte att garantera att tatueringen försvinner till 100 %. För fler kunder innebär 90-95 % utplåning av pigment att tatueringen anses vara helt avlägsnad. Tatueringsbläck är ännu inte reglerat av läkemedelsverket, och hur det reagerar på behandlingar och immunsystemets förmåga att rensa ut det varierar från tatuering till tatuering. Resultaten skiljer sig alltså från person till person. 90-95 % pigmentutplåning innebär att de flesta människor som inte träffat dig tidigare, som du möter i mataffären eller som du sitter mittemot vid middagen, troligtvis inte har en aning om att du har en tatuering.

En bästa vän, kollega, partner eller familjemedlem kan fortfarande urskilja mycket små, extremt blekta pigmentfläckar som finns kvar efter laserbehandlingen. Detta kallas ghosting och anses vara en acceptabel hävstång för de flesta kunder som är kandidater för fullständig tatueringsborttagning. Det viktiga att komma ihåg är att ett 100 % ”permanent” beslut nu är 90-95 % borta.

Detta är ett exempel på vad vi menar med en fullständig tatueringsborttagning. Den här kunden fick 11 behandlingar och fotot efteråt togs 6 månader efter den sista behandlingen. Även om vissa pigment fortfarande syns på fotot efteråt, skulle den som inte sett före-fotot ha svårt att veta att det fanns något där tidigare.

 

tatueringborttagning Vilka färgbläck kan inte tas bort?

Vitt tatueringsbläck oxiderar med tiden ofta till en ljus gräddig eller brun färg. Vitt används ofta för att ljusa upp färger lite snabbt och tatuerare blandar och matchar ofta pigmenten för att få rätt ton för tatueringen. Gult är en annan färg som är svår att ta bort. Eftersom tatueringsbläck inte regleras av det amerikanska läkemedelsverket, ungefär som smink, finns det inga enhetliga rutiner eller metoder för de pigment som används. Många gröna tatueringar har ofta en gul grund eller så har gult lagts till för att skapa den önskade färgen, och det är därför som gröna tatueringar kan framstå som gula med tiden när den bleknar.

Om du har en tatuering med vitt bläck bör du vara medveten om att din tatuering kan oxidera om den tas bort med laser. Om du har en gul tatuering går den troligtvis att bleka på hudtyperna 1-4, men man kan inte garantera en fullständig borttagning. Vi kan inte behandla vitt eller gult bläck från hudtyperna 5-6.

 

Hur lång tid tar varje gång när man tar bort tatueringar?

Snabbt, mycket snabbt. Faktum är att de flesta behandlingstillfällen med laser tar mindre än 3 minuter och vissa så snabbt som 15 sekunder! Titta på den här tatueringsborttagningen i realtid för att få en känsla av hur snabbt det går att behandla din tatuering med laser.