kemisk peeling

ambers.se

Allt du behöver veta om kemisk peeling

På hösten är det dags att ändra i dina hudvårdsrutiner och göra mer intensiva behandlingar. I denna veckas nyhetsbrev ska vi titta närmare på kemisk peeling, vilket är den mest granskade, icke-invasiva, medicinska hudbehandling som finns att tillgå. Kemisk peeling har förekommit under ett ganska bra tag och detta av en god anledning – det fungerar. Kemisk peeling kan behandla en mängd olika hudproblem med allt från hyperpigmentering och melasma till akne, akneärrbildning, hudnyans, struktur och de synliga effekterna när vår hud åldras.

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är kosmetiska behandlingar som innefattar en grundläggande peeling av huden med hjälp av olika syrakomponenter, bland annat fenol-, alfa- och beta-hydroxisyror och andra naturliga ingredienser. Kemisk peeling påverkar två lager av huden: epidermis och dermis. Överhuden är det synliga yttre lagret och dermis hittar man precis under. Kemisk peeling av medicinsk grad avlägsnar vanligtvis ett kontrollerat antal hudceller från överhuden, och viss mer kraftfull peeling kan även ta bort en liten del av underhuden. Kemisk peeling exfolierar hudens yttre lager och främjar och återuppbygger därmed friskt kollagen i huden, och den nya huden som uppstår får bättre nyans och struktur och ser påtagligt friskare ut.

På vår laserklinik i Mölndal i Göteborg använder vi oss av en mängd olika kemiska peelingbehandlingar för att råda bot på ett antal hudproblem, däribland solskador och ålderstecken, vi behandlar hyperpigmentering och melasma, förbättrar porernas storlek, rengör akne, ger aknemask & minskar akneärr, mjukar upp fina linjer och rynkor, och stimulerar kollagentillväxt och elastinproduktion. Alla peelingbehandlingar är olika och riktar alltså in sig på just ditt specifika hudproblem. Därför är det viktigt att du låter en professionellt kunnig undersöka huden före behandlingen.

När bör du avstå från kemisk peeling?

Kemisk peeling orsakar ofta rodnad och flagning, vilket kan ta 1–2 veckor att försvinna. Det är också viktigt att du håller ansiktet torrt och inte duschar eller använder ansiktsrengöring under de närmsta 24 timmarna. Det är alltså bäst att inte göra någon kemisk peeling den dag du måste vara aktiv, inte heller före några större evenemang eftersom huden kommer flagna. Det rekommenderas också att man avstår från att använda smink innan huden har läkt och slutat flagna.

Är kemisk peeling något för dig?

Kemisk peeling är säkert för de flesta hudtyper, och eftersom det finns många olika sorters kemisk peeling är det väldigt troligt att det finns någon som fungerar för dig. På Ambers laserklinik erbjuder vi även ett antal mer intensiva behandlingar, däribland hudförnyelse med CO2-laser, andra laserbehandlingar, osv, som kan vara till hjälp för att uppnå dina estetiska mål snabbare. Det bästa sättet att avgöra vilket förfarande som passar just dig bäst är att besöka oss för en kostnadsfri konsultation.