Hudföryngring i Göteborg

ambers.se

Vad är hudföryngring?

Hudföryngringsbehandlingar fokuserar på att hantera brister på hudens yta, och även linjer, rynkor, akne och andra problem i de djupare av hudlagren. Många av de problem som avhjälps med hudföryngring kan inte åtgärdas genom kirurgi eller dermal fyllmedel och injicerbara ämnen.

Vilka hudföryngringsbehandlingar erbjuds på Ambers laserklinik?

Vilka fördelar finns det med hudföryngringsbehandlingar?

Minimalt invasiva

Det krävs ingen kirurgi

Kan kombineras med andra behandlingar eller utföras efter kirurgi

Hjälper mot rynkor, åldersfläckar, akne och andra problem

Kort återhämtningstid eller ingen alls

Är hudföryngringsbehandling något som passar mig?

Hjälper mot rynkor, åldersfläckar, akne och andra problem

Är hudföryngringsbehandling något som passar mig?

Vi på Ambers laserklinik har valt de hudföryngringsbehandlingar som tillgodoser behoven hos våra patienter. Om du är intresserad av att lära dig mer om hudföryngring, till exempel hur du kan bli hjälpt av en sådan här behandling, rekommenderar vi att du bokar en tid för rådgivning.

På Ambers laserklinik erbjuder vi hudföryngringsbehandlingar för män och kvinnor i Göteborg och Mölndal. Kontakta oss idag för att boka en tid för rådgivning.

På Ambers laserklinik kan patienter välja mellan otaliga alternativ för att förbättra hudens utseende. Vi erbjuder ärrbehandling med laser till patienter som har vanprydande eller störande ärr, till exempel akneärr, och får dem att synas mindre och ger gör dem ljusare. De flesta ärr försvinner inte helt, men med hjälp av laser kan man ärret göras ljusare så att det smälter in med huden runt omkring.

Vad innebär ärrbehandling med laser?

Ärrbehandling med laser – flera sorters ärr – akne, hypertrofisk osv. kräver alla olika sorts behandlingar

Hur laser ärrbehandling?

Fractional CO2 på plats för ärrbehandling.

Fractional CO2 är en icke-ablativ återupplivande laserbehandling som lämnar hudens översta skikt intakt, samtidigt som den behandlar ett specifikt problemområde, exempelvis ärr. Det bleker och dämpar synligheten på ärrbildning efter kirurgiska ingrepp, skador och akne. Den här lasern kräver lokalbedövning för större områden som akneärr i ansiktet, men du behöver ingen återhämtningstid efter behandlingen. För de flesta patienter krävs det cirka 3-4 besök med Lux för att uppnå maximalt resultat.

Fractional CO2-laser är en ablativ laserbehandling som på riktigt skapar ett mönster av mikroskopiska vertikala kanaler som utgår från hudens yta. Den värme som lasern genererar är mycket högre än icke-ablativ laser och ger en betydande förbättring av ärrbildning och tillhörande pigmentering. Det är en hemostatisk laser, vilket innebär att det inte uppstår någon blödning, men det kan behövas en viss återhämtning på grund av rodnad och torrhet som kan uppstå efter behandlingen. CO2 används för att förbättra utseenden på ärr som uppkommit av akne, skada och/eller kirurgi.

Hudförnyelse med laser
Vad är Fractional Laser Hudförnyelse?

Vid en hudförnyelse med laser riktas en laserstråle mot rynkiga och slappa områden i ansiktet, på halsen eller på händerna och avbryter och avlägsnar pigmenterade och åldrade hudceller så att nya celler kan ta över och ge ett nytt lager av fastare, smidigare och renare hud. Både män och kvinnor kan använda sig av hudförnyelse med hjälp av laser som förbättrar hudens yta, minskar porernas storlek, mjukar upp rynkor, stramar åt huden och ljusar upp oönskade pigment- och åldersfläckar.

Vem kan använda sig av hudförnyelse med laser?

Hudförnyelse med laser kan användas på nästan vilken hudtyp som helst, även om det kan vara aningen mer begränsat för patienter med mörkare hudtoner. Det finns olika variationer av tekniken för hudförnyelse och den kan ändras och anpassar för var och en. För män och kvinnor som vill ha en renare, friskare och yngre hud är den här behandlingen ett bra icke-kirurgiskt alternativ för att få fram ett mer ungdomligt utseende.

Vad är icke-ablativa behandlingar för hudföryngring?

Icke-ablativ hudföryngring med laser är en icke-invasiv och praktiskt taget smärtfri laserbehandling som stimulerar kollagentillväxt för att behandla rynkor och missfärgning av huden. Laser och behandlingar som vi erbjuder innefattar:

Dessa icke-ablativa laserstrålar lämnar det övre hudlagret intakt så att det inte uppstår sår och således krävs ingen läkning av huden. Fractional laser används för ansiktsföryngring, förbättrad hudyta, storlek på porer och utseendet på fina linjer, ljusbruna fläckar (hyperpigmentering) och förbättring av ärr från kirurgi, skador och akne. Behandling med icke-ablativa fractional laser utförs vanligtvis i tre på varandra följande månatliga behandlingar. Vid behandlingen ges lokalbedövning men det krävs oftast ingen återhämtningstid efteråt.

Iradia laser är en Q-switchad laser som arbetar vid 532 och 1064 nm. Med hjälp av vinkelstycken för färg ges också möjlighet till våglängder på 585 och 650 nm. Q-switchat laserläge ”för ansiktsföryngring. Detta läge kan en unik ansiktslaser ges till den patient som vill förbättra hudens yta, minska porstorleken och ljusa upp oönskad pigmentering. Av denna Spectra laserpeeling behövs tre på varandra följande behandlingar med flera veckor emellan. Den tar cirka 20 minuter att genomföra och kräver vanligtvis kort eller ingen återhämtning.

Diod är en laser som arbetar vid 532 nm. Den har många estetiska användningsområden då den inriktar sig på både hemoglobin i blodet och melanin (pigment) i hud och hår. Diod-lasern kan användas för behandling av små kråksparkar i ansiktet och på benen, inklusive de som uppstår av rosacea, körsbärsmärken (fläckar) över hela kroppen och hyperpigmentering av huden (bruna fläckar). Den används också för ansiktsföryngring. Icke-ablativ ansiktsföryngring är vad som av lekmän ofta benämns som ”lunchpeeling.” Aura är också godkänd för behandling av akne.

Vad är Microdermabrasion?

Microdermabrasion används för att jämna ut de yttre lagren av huden och påskynda avlägsnandet av områden med hyperpigmentering. Det används ofta i samband med glykolic peel och icke-ablativ hudföryngring med laser. Vem som helst, både män och kvinnor, med ojämnheter i huden kan genomgå den här behandlingen. Den är säker och effektiv för de som har hyperpigmentering, onormal hudtillväxt och fina linjer. Patienter som vill göra en mikrodermabrasion bör undvika att ta vissa aknemediciner före behandlingen.

Hur fungerar Microdermabrasion?

Microdermabrasion tränger igenom och exfolierar hudens övre skikt och tar bort ytlagret av döda hudceller. Patienterna upplever inget obehag och känner sig ofta avslappnade under hela behandlingen. Huden förbereds med rengörings- och kylmedel, och därefter, med hjälp av en handhållen anordning, buffras och poleras huden med en ström av granuler för att få bort skadade, torra och döda hudceller. Det hela följs ofta upp med en mild glycolic peeling för ännu bättre resultat. Den här behandlingen passar särskilt bra för melasmapatienter och patienter med pigmentproblem. Efter behandlingen är det viktigt att inte vistas i solen.

Hur är återhämtningen efter en Microdermabrasion?

Återhämtningen efter Microdermabrasion sker nästan genast. De flesta patienter kan återgå till sina normala hudrutiner redan nästa dag, inklusive att ha make up och att träna. Patienterna uppger hur mycket mjukare och lenare deras hud både ser ut och känns, och de märker en direkt minskning av ojämnheterna i huden. Patienter med schemalagd behandlingsplan återkommer ofta för fler behandlingar. Dessutom är det vanligt att kombinera mikrodermabrasion med andra icke-kirurgiska hudföryngringsbehandlingar såsom glycolic peels, Botox®, fillers och laserbehandlingar.

Vad är Microneedling?

Microneedling är ett icke-invasivt förfarande som förbättrar hudens yta och ton och ger en fräschare och yngre hud. Den här behandlingen använder sig av ett verktyg som innehåller små nålar som skapar små hål i huden, vilket stör huden. Genom en sådan störningsprocess produceras elastin och kollagen så att huden i stort sett läker sig själv. Behandlingen orsakar ingen vävnadsförstörelse eller långvariga skador i eftersom hålen snabbt sluts igen; och när de gör det kommer huden se jämnare och mjukare ut. Den här behandlingen är snabb och det krävs kort återhämtningstid efteråt, den är i allmänhet säker för alla hudtyper, även för de med känslig hud.

Hur fungerar Microneedling?

Innan en mikronedlings-behandling påbörjas kommer vår den som utför behandlingen rengöra huden ordentligt och en utvärtes salva appliceras, vilket gör så att huden bedövas för att undvika obehag. En steril spets med flera mikronålar är fäst vid en handhållen enhet, som sedan försiktigt förs fram över huden då enheten snabbt rör nålarna upp och ner i huden. Enheten flyttas hela tiden i en enda riktning tills hela området har behandlats. Patienterna behandlas med en lokal bedövningskräm före behandlingen och uppger mycket lite obehag under själva behandlingen. De hål som skapas på huden kallas ”mikrokanaler”, och sluts igen när behandlingen är klar.

Hur kan jag förvänta mig att återhämtningen blir efter en Microneedling?

Efter avslutad behandling med mikroneedling ser huden ofta lite ljusröd ut, ungefär som solbränna. Denna rodnad minskar på några dagar till en vecka. Läkningsprocessen skiljer sig mellan patienterna beroende på hur många gånger nålarna passerar över behandlingsområdet. När huden läkt helt kommer den se ljusare, mjukare och jämnare ut. Dr. Rothaus kommer att rekommendera specifika krämer och/eller serum efter behandlingen som kan användas som uppföljningsbehandling hemma. Det här beror på att man upplever att huden ger en förbättring när det gäller absorption av krämer, så att applicera dessa gels och salvor optimerar och påskyndar resultaten.

Vad är Aknebehandling?

Akne är ett komplext hudtillstånd. Många tror att akne är ett tecken på att huden inte har rengjorts ordentligt, men det krävs mer för att reparera en hud med akne. Akne uppstår som en kombination av:

Ackumulerad död hud

  • Överskottsfett
  • Igentäppta porer
  • Höga bakterienivåer
  • Infektioner

Döda hudceller tillsammans med överskott av fett gör att en klibbig substans bildas som tränger igenom igenom och täpper till porerna. I den här miljö frodas bakterier som orsakar inflammation. Inflammationen resulterar slutligen i infektioner.

Effektiva akne-behandlingar måste räkna med alla dessa bidragande faktorer.

Vilka fördelar finns det med Aknebehandlingar?

Our professional acne treatments help to restore a balance within the skin so that it can naturally overcome the effects of acne. This involves:

Våra professionella akne-behandlingar återställer balansen i huden så att den naturligt övervinner följderna av akne. Detta innefattar:

  • Exfoliering
  • Djuprengöring av porerna
  • Minskning av bakterienivåer
  • Bibehålla fukten

Vem kan genomgå en aknebehandling?

De som mest lämpar sig för aknebehandlingar är män och kvinnor med akneärr och/eller pågående akne.

Hur går en behandling av akne till?

Akneärr är permanenta påminnelser om de blemmor och fläckar som påverkat din hud. Vi på Ambers laserklinik rekommenderar laserbehandling för att få dessa ärr att bättre smälta in i den omgivande huden. Detta gör akneärren mindre synliga.

Om du har pågående akne kan vi hjälpa dig. Ambers klinik erbjuder laserbehandlingar med diod-systemet samt även professionella hudvårdsprodukter. Och särskild ansiktsbehandling.

Ansiktsbehandling

Vad är en ekologisk peeling?

Ekologisk peeling med Maria Åkebargs produkter är ett populärt sätt för att avlägsna döda hudceller och efterlämna ett friskt, föryngrat hudlager. Kemisk peeling kan användas för ansiktet, halsen och händerna. Behandlingen utförs i våra lokaler, där vi applicerar en kemisk lösning på huden, vilket får den att skrubbas och flagna. Den nya huden är mjukare, renare och både ser ut och känns yngre. Det finns olika kvaliteter och typer av kemisk peeling som används beroende på hudens skick och vad du vill ha ut av det rent utseendemässigt. Vi gör en fullständig hudanalys under första konsultationen och gör upp en behandlingsplan som fungerar för dig.

Vad är en Glycolic Peel-behandling?

Vid tanken på att lägga syra på huden kanske man automatiskt känner en rysning längs ryggraden – men i motsats till vad du kanske kommer ihåg från dina kemilektioner är inte alla syror skadliga. De flesta glykolsyror syntetiseras i ett labb, de finns också naturligt i exempelvis sockerrör och vissa frukter, som ananas. Vad som gör glykolsyra så användbar vid hudvård är dess användning av en alfa-hydroxisyra (AHA). När dessa syror kommer i kontakt med mänsklig hud, försvagar de de lipidbindningar som håller kvar döda hudceller på det övre hudskiktet. De döda hudcellerna exfolieras, vilket får fram nya, friska hudlager som finns under. Glykolsyra innehåller de minsta partiklarna av alla kosmetiska AHA, vilket innebär att de är skonsammare än de flesta andra kemiska behandlingar. Glycolic acid peels kan användas för att behandla sådant som pormaskar, akne, förstorade porer, hyperpigmentering, med mera.

Hur utförs kemisk peeling?

Vi utför förbehandlingen under konsultationen. De allra flesta kemiska peelingar kan utföras säkert i våra lokaler. Våra utbildade sjuksköterskor och assistenter väljer den bästa kemikalien eller kemiska blandningen för den varje enskild patient. Vi rekommenderar flera av våra patienter att ta en ansiktsbehandling med laser efter den kemiska peelingen för att maximera resultatet.

Hur är återhämtningen efter en kemisk peeling?

Det är vanligt att uppleva flagor, fjällning, rodnad och torrhet i huden efter en kemisk peeling. Dessa symtom är tillfälliga och försvinner när huden vant sig vid behandlingen. En efter-peeling salva kan appliceras på ansiktet, och patienterna kommer att få instruktioner om hur ofta de ska använda denna salva som en del av eftervården i hemmet. För att underlätta läkning är det viktigt att patienterna följer de specifika instruktionerna. Användning av solskyddsmedel är starkt rekommenderat starkt efter en kemisk peeling.

Få ren hud

Kemisk peeling är en effektiv, icke-kirurgisk lösning för patienter som vill ha renare och klarare hud. Den hjälper till att avlägsna döda hudceller och ger efteråt glänsande, frisk hud. Ring Ambers laserklinik idag för en fullständig hudkonsultation och för att få reda på vilken ansiktsbehandling som du kan ha nytta av för att få de resultat du vill ha.