Microneedling i Göteborg

PRP,AMBERS.SE

Microneedling behandling för ansikte

Vill du förbättra utseendet och få huden att kännas skönare? I så fall kan Microneedling med PRP på Ambers Laserklinik vara något för dig. Detta är en av de mest avancerade ansiktsbehandlingar som finns att tillgå och många patienter som har genomgått den är nöjda med resultatet. Metoden går ut på att använda trombocytrik plasma eller PRP. Den trombocytrika plasman framställs från patientens eget blod och används för att drastiskt förbättra hudens utseende.

Microneedling, som också kallas kollageninduktionsterapi, är en minimalt invasiv och samtidigt otroligt effektiv hudbehandling. Man använder mycket små nålar för att skapa hundratals små, nästan osynliga punkteringar på huden, vilket sätter igång kroppens naturliga läkningsförmåga och leder till ökad kollagen- och elastinproduktion.

När ”dermapennan” smidigt förs över huden reagerar kroppen genom att producera nya kollagen- och elastinfibrer som på ett naturligt sätt fyller ut och förtjockar huden samt förbättrar ton, struktur och färg.

Microneedling avlägsnar hudskavanker, motverkar tecken på åldrande och kan behandla flera olika tillstånd, däribland;

Fina linjer och rynkor,

Akne och kirurgisk ärrbildning,

Ytlig pigmentering,

Hängande hud och bristningar,

Solfläckar,

Stora porer och hudstruktur

Vi på Ambers laserklinik har som mål att hjälpa dig att motverka tecken på åldrande och ge dig en friskare, ungdomligare och vackrare hud som ser perfekt ut även utan smink. Vi erbjuder våra kunder det senaste inom hudvård – microneedling med PRP – med trombocytrik plasma som erhålls från ditt eget blod. Detta är den mest effektiva metoden för att föryngra huden och återge den frisk glöd och smidighet.

Microneedling mot åldrande hud

Att huden åldras beror på olika inre och yttre faktorer, bland annat naturligt, genetiskt individuellt programmerat åldrande. Processen kan också påskyndas av diverse andra faktorer som näringsintag och hormoner, rökning, exponering för UV-strålar och mekanisk stress. Det hela utmynnar i cellulär och molekylär skada och omorganisering av den extracellulara matrix (ECM)-uppbyggnaden, vilket orsakar minskad spänst i huden som leder till synliga hudförändringar som hängande hud och bristningar. Vad tänker vi på när vi hör orden ”vacker hud”? Mjuk, ljus och slät. Sådant som dock kan hindras av solskador, akne, rynkor, fina linjer, fräknar och solfläckar.

Nu finns det ett nytt, naturligt, oerhört litet och invasivt verktyg som kan vrida tillbaka klockan och ge dig den fantastiska och friska hur du alltid har drömt om. Dermapen Microneedling i Göteborg kan på ett mirakulöst sätt öka hudens produktion av kollagen och elastin: viktiga byggstenar som utgör grunden för en fast, ungdomlig och glänsande hud!

 

Vad du kan förvänta dig under en Microneedling med PRP-behandling

Även om ordet kanske låter lite obehagligt så är det här en metod som inte brukar upplevas som smärtsam, och den är inte alls lika skrämmande som den kan låta. I själva verket kommer sig namnet av att metoden använder sig av patientens eget blod för att skapa PRP. Behandlingen stimulerar huden vilket därefter får elastin och kollagen att öka i huden.

När du kommer in för en Microneedling med PRP kan du räkna med att behandlingen tar cirka 60 minuter. Det första som händer är att behandlingsstället förbereds och ett lokalt bedövningsmedel appliceras. Vi tar en liten mängd blod och vi använder en centrifug används för att extrahera PRP ur det. Innan behandlingen påbörjas avlägsnas bedövningen och huden rengörs. PRP appliceras på behandlingsområdet och man använder en microneedlings-anordning för att bilda mikrokanaler så att PRP kan sugas in djupare i huden för att maximera effekterna.

Även om proceduren inte anses vara smärtsam kan vissa patienter uppleva ett lätt obehag. Dessutom upplever de flesta patienter rodnad efter behandlingen, men denna försvinner snabbt – inom 48 timmar.

Hur ofta ska jag behandlas med microneedling med PRP?

Hur ofta du utför den här ansiktsbehandlingen beror dels på vilket resultat du uppnår och dels på dina förväntningar. Vissa patienter gör det bara en gång om året och andra väljer att få den fullständiga kuren utförd, vilket oftast innebär två eller tre behandlingar med sex eller åtta veckors mellanrum.

Microneedling med PRP, eller trombocytrik plasma (Platelet Rich Plasma eller PRP), innebär att patientens blod tas från armen och centrifugeras för att separera plasman från de röda och vita blodkropparna. Mängden blod som behövs är mindre än vid ett vanligt blodprov. Den koncentrerade plasman, som är rik på trombocyter och en mängd olika tillväxtfaktorer, används sedan som serum med Micro-Needling-proceduren och injiceras i ansiktet i områden som tårdiken, kinder och näsveck.

Blod innehåller tillväxtfaktorer som är själva grunden för att kunna utveckla friska celler i kroppen. Den här tekniken innebär att man använder hög koncentration av trombocytrik plasma som i sin tur gör att kroppen använder sitt eget system för att läka och föryngra huden. Förfarandet får igång de naturliga processerna som gynnar produktionen av kollagen. Den gör huden ungdomligare och ger den mer lyster samtidigt som den effektivt behandlar förstorade porer, fina linjer och rynkor, ärrbildning, synliga kärl och solfläckar.