HIFU Göteborg

HIFU Göteborg

Ingen vill ha lös och slapp hud, särskilt inte i ansiktet. Om vi använder ansiktskrämer, serum och masker hjälper dessa i själva verket bara under en begränsad period. Och när vi väl har passerat en viss ålder kan skönhets- och hudvårdsprodukter bara fungera till en viss grad.

Så om vi vill fortsätta se unga ut måste vi, förr eller senare, söka hjälp hos proffessionella.

Lyckligtvis innebär detta inte längre att man måste lägga sig på operationsbordet. Det har skett stora framsteg inom medicinsk hudvård och numera kan man göra det mesta med icke-invasiva ingrepp och ändå uppnå önskat resultat.

Om vår hud inte är alltför hängig kan vi göra betydande förbättringar på vårt utseende genom icke-kirurgiska behandlingar, såsom Ultherapy. Dessutom kan vi till och med få permanenta och halvpermanenta resultat, vilket verkligen är banbrytande när det kommer till icke-invasiv behandling.

Även om traditionella kirurgiska metoder för föryngring innebär betydligt fler risker än icke-kirurgiska metoder som Ultherapi, kanske vi ändå känner oss tveksamma till det.

För att kunna fatta bra beslut måste vi först förstå vad vad Ultherapi är, hur det fungerar och vilka risker det finns med behandlingen.

Vad är Ultherapy?

För att förklara det enkelt är Ultherapy en icke-invasiv behandling som ger samma resultat som vid en kirurgisk ansiktslyftning. Behandlingen avhjälper typiska ålderstecken som slapp hud och rynkor i ansiktet, pannan, på nacken och på bröstet.

Det fungerar genom att befrämja kollagenproduktion i det eller de områden som behandlats, vilket lyfter och ger ett mer ungdomligt utseende.

Vi kan använda oss av Ultherapy för att rikta in oss på specifika (vanligtvis inte alltför stora) områden under huden. Tekniken bakom Ultherapy påverkar området under huden med en särskilt värmeenergi-temperatur och stimulerar därmed återställning av kollagen.

Denna värmebehandling påverkar totalt tre olika lager av huden, nämligen ytliga rynkor, hud och muskler. Syftet med Ultherapy är att få fram en mindre slapp hud som är fastare och har färre rynkor.

 

Vad du kan förvänta dig före, under och efter behandlingen

När det gäller förberedelser inför Ultherapy är det inte mycket som krävs. Vi måste dock först träffa en läkare eller hudläkare för att diskutera hudens nuvarande tillstånd, själva proceduren och vad vi har för förväntningar.

Därutöver behöver vi bara boka in en tid för behandlingen. Vi bör också låta bli att använda makeup och hudvårdsprodukter en dag före behandlingen.

Strax före behandlingen inleds det hela med att vår medicintekniker rengör de områden som ska behandlas. Detta innebär att avlägsna eventuella smutsrester på huden. Därefter appliceras en gel som används tillsammans med ultraljud.

Slutligen placerar teknikern enheten mot huden och Ultherapy sätter igång. För att se till att enheten är korrekt inställd och att den verkligen når de tänkta områdena övervakas hela proceduren med ultraljud.

Ultherapy i sig är inte särskilt smärtsamt. Under behandlingen kan man eventuellt uppleva några korta snabba värmeilningar och/eller lite stickningar. Den som vill slippa smärta kan ta någon receptfri smärtstillande medicin innan de kommer in för behandlingen. För den som upplever obehag under behandlingens gång har vår läkare även smärtstillande medel att ge.

En behandling tar vanligtvis mellan 30 och 90 minuter, beroende på vilket område som behandlas.

Efter behandlingen kan man eventuellt uppleva svag rodnad i huden, men vanligtvis krävs det ingen återhämtningstid alls.

Ultherapy används mest för att behandla ansiktet, halsen och området kring bröstet.

Fara och risker med Ultherapy

Efter att Ultherapy i kliniska undersökningar visat sig säker och efter att över 100 000 behandlingar har utförts på ett säkert sätt på patienter över hela världen, godkändes behandlingen av FDA. Det finns också hundratals om inte tusentals lyckade historier att läsa på nätet.

Ultherapy utnyttjar även ultraljudsenergi, som har använts inom olika medicinska områden i över 50 år och har en väl dokumenterad bakgrund. Detta gör metoden säkrare än vissa andra, liknande icke-invasiva metoder för hudföryngring.

Man måste tänka på att alla medicinska ingrepp innebär potentiella risker. Den medicinska expertis som finns att tillgå minskar dock dessa risker avsevärt. I själva verket är det av yttersta vikt att välja en specialiserad läkare som kan utföra Ultherapy på ett säkert sätt.

När personen som ansvarar för behandlingen har erfarenhet och vet vad de gör är risken för biverkningar minimal.

 

Vanliga biverkningar

Som tidigare nämnts kan man förvänta sig en lätt rodnad på ytan av huden efter behandlingen.

Dessutom kan ett fåtal patienter uppleva något av följande:

 

  • lätt svullnad
  • stickande
  • blåmärken
  • känslighet för beröring
  • tillfälliga domningar på ett mindre område av huden

 

Alla dessa biverkningar är milda och tillfälliga – man kan återuppta sina vanliga aktiviteter inom de närmaste 24 timmarna. I vissa fall kan man gå till jobbet direkt efter behandlingen. Beroende på vad man själva föredrar kan man dock ta en dag ledigt från jobbet, men detta är inte alltid nödvändigt.

När det gäller långvariga biverkningar som innefattar hypopigmentering och hyperpigmentering har läkare diskuterat även dessa. Ändå har inte något av det kunnat påvisas under de månader och år som gått efter behandlingen.

Nervskador är en annan en biverkning som man också diskuterat. Om Ultherapy utförs av en erfaren och professionell läkare är dock risken för nervskador i princip obefintlig.

Slutligen har vissa människor förknippat termiska brännskador med Ultherapy, men inte heller detta kan uppstå om man väljer att anlita en medicinsk expert som vet hur man på ett säkert sätt utför behandlingen.