HIFU Behandling

HIFU ansiktslyftning

HIFU Behandling  

HIFU använder fokuserad ultraljudsenergi för att rikta hudskikten strax under ytanUltraljudsenergin får vävnaden att värmas upp snabbt. 

När cellerna i det riktade området når en viss temperatur upplever de cellskadorÄven om detta kan verka motsattstimulerar skadorna faktiskt cellerna att producera mer kollagen – ett protein som ger huden struktur. 

Ökningen av kollagen resulterar i hårdarefastare hudtrustad källa med färre rynkorEftersom de högfrekventa ultraljudstrålarna är inriktade  en specifik vävnadsplats under hudens ytafinns det ingen skada  de övre lagren av huden och angränsande problem. 

HIFU kanske inte passar alla.

allmänhet fungerar förfarandet bäst för personer äldre än 30 med mild till måttlig hudlaxitet.  

Äldre människor med mer omfattande fotoåldrande, svår hudlaxitet eller mycket slapp hud på nacken är inte bra kandidater och kan behöva kirurgi. 

HIFU Ansiktslyftning rekommenderas inte för personer med infektioner och öppna hudskador i målområdet, svår eller cystisk akne och metallimplantat i behandlingsområdet. 

Ultraljud med hög intensitet fokuserad (HIFU) är en relativt ny kosmetisk behandling för hårsträckning som vissa anser vara en icke-invasiv och smärtfri ersättning för ansiktslyftningar. Den använder ultraljudsenergi för att stimulera kollagenproduktion,

 vilket resulterar i fastare hud. 

HIFU är mest känd för sin användning vid behandling av tumörer. Den första rapporterade användningen av HIFU för estetisk användning var i 2008Trusted Source. 

HIFU godkändes sedan av Food and Drug Administration (FDA) 2009 för pannliften.  

Flera små kliniska studier har visat att HIFU Ansiktslyftning är säkert och effektivt för att lyfta ansikts och förfina rynkor. Människor kunde se resultat inom några månader efter behandlingen, utan riskerna med kirurgi. 

Medan proceduren också används för övergripande ansiktsföryngring, lyft, åtdragning och kroppskonturering, betraktas dessa som ”off-label” -användningar för HIFU .

Vilket innebär att FDA ännu inte godkänner HIFU för dessa ändamål.

Mer bevis krävs för att ta reda på vilka som är bäst lämpade för denna typ av procedur. HIFU har hittills visat sig vara en lovande behandling som kan ersätta ansiktslyftningar.

HIFU bör fungera lika bra för personer med svårare fall av hängande hud. 

Fördelar med ansiktslyftning med HIFU i ambers laserklinik 

Det totala antalet utförda procedurer har ökat med 64,8 procent mellan 2012 och 2017. 

HIFU har många estetiska fördelar, inklusive: 

rynkor minskning 

åtdragande slapp hud på halsen (ibland kallad kalkonhals) 

lyfta kinderna, ögonbrynen och ögonlocken 

förbättra definitionen av käken 

skärpning av dekolletage 

jämnar ut huden 

Studieresultaten är lovande

En studie från 2017 med 32 koreaner visade att HIFU förbättrade hudelasticiteten i kinderna, nedre delen av magen och låren betydligt efter 12 veckor. 

  

I en större studie med 93 personer upplevde 66 procent av de som behandlades med HIFU en förbättring i ansiktet och halsen efter 90 dagar.