Tatueringsborttagning

tatueringsborttagning göteborg

Tatueringsborttagning

4 saker du behöver veta innan du tar bort lasertatueringar

Tatueringar kan vara permanenta, men bara om du vill att de ska vara det. Om du kommer på dig själv att ångra en tatuering du gjorde när du var yngre, då behöver du inte oroa dig. Tekniken har utvecklats för att möjliggöra enklare borttagning av tatueringar, så du kan säga adjö till det dåliga bläckjobbet.

Om du är intresserad av att ta bort tatueringar med laser, finns det några saker du behöver veta för att förbereda dig. Här är några saker om borttagning av lasertatueringar att veta innan du går igenom med din egen.

tatueringsborttagning göteborg

1. Förvänta dig inte att det försvinner på ett ögonblick

Innan din session är det bäst att komma ihåg att ställa dina förväntningar. Ofta måste du genomgå flera sessioner innan din tatuering tas bort helt. Det beror också på vilken tatuering du får.

I genomsnitt kan det ta ungefär en månads sessioner eller längre. Det skulle vara någonstans mellan fem till tio behandlingar beroende på utmaningarna med att ta bort din tatuering. Oroa dig inte. Innan ingreppet kommer du att ha ett första samtal med tatueringsborttagningsspecialisten så att de kan ge dig en uppskattning.

Det är också anmärkningsvärt att även om borttagning av lasertatueringar till stor del är framgångsrik, kan hicka uppstå. Det är också viktigt att hantera dina förväntningar på resultatet av borttagningen. I värsta fall kommer det dock helt enkelt att verka blekt och mindre synligt, men det kommer fortfarande att finnas lite synligt bläck på din hud.

Återigen bör allt diskuteras i det inledande samrådet med experten.

2. Tatueringsplats och storlek spelar roll

Placeringen och storleken på din tatuering är viktiga, särskilt i läkningsprocessen. Som en tumregel, ju längre bort din tatuering är från ditt hjärta, desto svårare blir det att ta bort. Detta beror på att blodflödet hjälper till att påskynda läkningsprocessen.

Under laserborttagning av tatueringar kommer du att utsättas för en del obehag och hudskavsår. Även om du fortfarande kommer att läka, kommer det att gå mycket långsammare. Din kropp kommer att ha svårt att bära bort det nedbrutna bläcket genom ditt lymfsystem.

3. Även färgade tatueringar kan tas bort

Tvärtemot vad många tror kan du enkelt ta bort färgade tatueringar med lasertatueringborttagning. Även mörkare bläckfärger som grönt och blått kan nu tas bort helt tack vare ny teknologi för borttagning av tatueringar med laser.

Tidigare lasrar utvecklade för att ta bort tatueringar hade inte tillräckligt med energivåglängd för att effektivt ta bort dessa mörka färger. Nya lasrar som PICO är snabbare och starkare, vilket gör borttagningsprocessen mycket enklare.

4. Professionellt gjorda tatueringar är lättare att ta bort

Det låter som en självklarhet, men amatörtatueringar är svårare att behandla än professionellt gjorda. Detta beror på att professionella tatueringar vanligtvis färgas mer jämnt än amatörtatueringar.

Detta hjälper lasern att enkelt förutsäga tatueringsmönstret, vilket gör det lättare att ta bort. Med amatörtatueingar kan ojämn fördelning av bläck leda till ineffektivt tatueringsborttagning. Amatörtatueringar är också mer benägna att föda fram mindre ärrvävnad, vilket kan påverka borttagningsprocessen.

Slutsats

Att ta bort tatueringar kan vara komplicerat och komplicerat, men det är möjligt. När du samarbetar med rätt utövare kan du ta bort den där irriterande tatueringen helt.

Boka in din tatueringsborttagning idag och börja njuta av en snygg hud med minimalt underhåll. Ring kansliet eller klicka på knappen ”begär tid” när du är här på hemsidan.