Fibrom,Skintag,Pigment,Leverfläckar

mole removal

Borttagning av leverfläckar,Fibrom,Skintag,Pigment

Odartade mole är en vanlig företeelse som finns i majoriteten av befolkningen, och det anses vanligtvis inte vara medicinskt nödvändigt att avlägsna dem. Men om du inte är nöjd med utseendet på din mole eller väljer att ta bort den för personlig preferens, kan födelsemärken tas bort säkert och effektivt av kosmetiska skäl.

Kosmetisk mole borttagning är en av våra favoritprocedurer på grund av hur tillfredsställande resultatet kan bli för patienter som har väntat för länge med att ta bort en ful mullvad. Mole borttagning kan utföras med en mängd olika metoder, och vi försöker alltid hitta det minst invasiva alternativet för att ge det bästa kosmetiska resultatet. Men även när det enda alternativet är kirurgi, kan mole borttagning fortfarande resultera i omärkliga ärrbildningar på grund av speciella kirurgiska tekniker och utrustning som vi använder ”

Det finns många olika typer av ”bruna fläckar” eller utväxter som utvecklas på vår hud, som alla härrör från hudens pigmentproducerande cell som kallas melanocyten. Även om detta ämne lätt kan bli en mycket mer komplicerad diskussion om de olika tillväxtmönstren för pigmenterade hudceller, räcker det med att säga att inte alla ”bruna fläckar” nödvändigtvis är mole, och det krävs ofta expertis från en hudläkare för att ge en korrekt diagnos av vad en ”brun fläck” eller ”Mole” diagnostiskt är. Vad som slentrianmässigt kallas  godartad ”Mole” eller ”skönhetsmärken” kallas mer lämpligt och exakt ”godartad nevus” i medicinsk terminologi för att hänvisa till en grupp melanocyter som delar sig och växer lokalt på ett kontrollerat sätt och därför inte utgör några medicinska problem. Beroende på tillväxtdjupet kan godartade nevi eller födelsemärken antingen vara platta eller upphöjda och variera i brun nyans.

Godartade mole/Nevi kan klassificeras i en av två breda kategorier:

  • Medfödd – mole som du har haft sedan födseln
  • Förvärvade – mole som dyker upp när som helst under ditt liv

Dessa är pigmenterade utväxter som uppvisar mycket regelbundna och symmetriska fysiska egenskaper. Din hudläkare kommer att kunna ge diagnosen när du är osäker. Även om det inte faller inom ramen för diskussionen i det här avsnittet, finns det vissa födelsemärken eller nevi som är mer lämpligt klassificerade som atypiska och har oregelbundna fysiska egenskaper som kan motivera ytterligare medicinsk utvärdering och behandling, och som inte kvalificerar sig för kosmetisk leverfläckar .

HUR MYCKET KOMMER BORTTAGNING AV FÖDELSEMÄRKEN ATT KOSTA?

Kostnader för borttagning av födelsemärken beror på storleken och placeringen av mole, och komplexiteten hos den teknik som används för borttagning. Eftersom ingreppet anses vara kosmetiskt och valbart täcks inte borttagningen av sjukförsäkringen. I allmänhet råder vi våra patienter att budgetera mellan 600 till 2000 kr per behandlingstillfälle för varje mole som tas bort. Flera sessioner kan ibland krävas för att få det optimala kosmetiska resultatet på den borttagna mullvad.

RUTINER FÖR BORTTAGNING AV KOSMETISKA FÖDELSEMÄRKEN

Kosmetisk mullvadsborttagning kan åstadkommas med tre huvudsakliga metoder – rakborttagning, kirurgisk excision och laser. Valet av vilken metod som ska användas för att uppnå det bästa kosmetiska resultatet kommer att bestämmas av typen av mullvad, storleken på mole, färgen på mole, platsen för mullvaden och individens hudtyp. En erfaren Laserklinik kommer att överväga alla dessa element för att formulera den bästa planen för att ta bort din mole.

 

Om du vill veta mer eller är intresserad av att göra denna hudbehandling kan  Amber Laserklinic hjälpa dig att lindra eventuella problem. Kontakta oss för att börja idag !

Gillar du det här inlägget? Följ vår blogg för fler artiklar om hudbehandlingar .MULLVADSBORTTAGNINGmole removal

Rakborttagning

Rakborttagning är en minimalt invasiv kirurgisk teknik där mole skulpteras ned kirurgiskt för att smälta in sömlöst med den omgivande huden. Den kan användas för att ta bort små, ytliga mullvadar (junctional nevus) eller små, köttiga, utskjutande mole (intradermal nevus). Även om detta är en enklare och snabbare procedur jämfört med traditionellt kirurgiskt mole borttagning, finns det en större chans att mole kan återkomma om mole har en djupare komponent (”rötter”). Ingreppet utförs under lokalbedövning och tar cirka 5 minuter. Uppföljningsvård innebär endast vaselin och binda i 7 till 14 dagar. Suturer används inte med denna metod, så du kan återgå till dina normala dagliga aktiviteter snabbare än traditionell kirurgisk moleborttagning.

Kirurgisk excision

Traditionell kirurgisk excision av en mole är reserverad för större och djupare födelsemärken som kallas sammansatta och intradermala nevi. Jämfört med rakborttagning är det en längre och tekniskt mer komplicerad procedur. Huden runt mullvad bedövas först med en injektion av lokalbedövning. Mole skärs sedan ut kirurgiskt hela vägen ner till det subkutana lagret för att säkerställa att den avlägsnas fullständigt. Exisonsåret stängs sedan försiktigt med suturer som tas bort efter 1-2 veckor. Metoden för förslutning, även kallad hudrekonstruktion, kan variera från enkel till komplex beroende på platsen för operationen. Hela proceduren tar vanligtvis cirka 30 minuter. Uppföljningsvård innebär endast vaselin och binda i 7 till 14 dagar.  Du kan åka hem direkt efter ingreppet men rekommenderas att undvika träning i 2 veckor för att förhindra att såret öppnas igen.

Laserborttagning

Även om laserborttagning vanligtvis inte är den rekommenderade rekommendationen för de flesta mole, kan den användas på lämpligt sätt under specifika omständigheter. Ytbaserade mullvadar som bedöms vara helt godartade av en erfaren Laserklinik kan på lämpligt sätt och framgångsrikt avlägsnas med laserbehandling. Laserbehandling rekommenderas inte och kontraindicerat för födelsemärken som är oregelbundna eller som kan vara cancer.

ÖVERVÄGANDEN VID RAKNING AV MOLE KONTRA KIRURGISKT AVLÄGSNANDE AV MOLES

Muole fläckar tas oftast bort via en ytlig borttagning som kallas ”rakborttagning” eller en djupare kirurgisk borttagning som involverar suturer. Även om borttagning av rakning är en snabbare och mindre kostsam procedur, kan det lämna mole kvar. Detta innebär att när raksåret läker kan den bruna missfärgningen återkomma vid basen och mullvad kan så småningom reformeras igen. Verkligt kirurgiskt avlägsnande kräver mer sofistikerade tekniker, är mer tidskrävande att utföra och är dyrare, men ta bort mole helt så att sannolikheten för återfall minskar.

Vilken kosmetisk mole borttagningsprocedur som är bäst beror på en bedömning av mole djup, patientens personliga mål och platsen för mole. Det finns säkert tillfällen där en rakborttagning ger det bästa resultatet och det finns tillfällen då en kirurgisk borttagning ger det bästa resultatet. Under din kosmetiska konsultation kommer Dr. Tzu att lyssna på dina specifika problem och tillsammans med dig formulera den bästa behandlingsstrategin beroende på dina individuella mål och andra begränsande faktorer.

Här är några av de vanligaste frågorna som vi får om kosmetisk mole borttagning i Ambers laserklinik :
1, Vad Är Den Typiska Läkningstiden Efter Mole borttagning ?

Läkningstiden beror på metoden för borttagning av mole. För kirurgiskt mullvadsborttagning tas suturer bort 1-2 veckor postoperativt. När suturerna väl har tagits bort har huden redan läkt, men ärret kommer att fortsätta att förbättras under de kommande sex månaderna till ett år. För rakning och laserborttagning läker huden vanligtvis över på 2 veckor, och ärret fortsätter att förbättras under de kommande sex månaderna till ett år.

2, Kommer Jag Att Lämnas Med Ett Ärr Efter En Fölvårsborttagningsprocedur?

Medan alla procedurer i allmänhet lämnar ett visst märke på huden, skiljer sig kosmetiska procedurer från medicinska procedurer genom att de involverade teknikerna är utformade för att minimera mängden ärrbildning och maximera cosmesis.

3, Vad Kan Jag Förvänta Mig Efter Att Mole Har Tagits Bort?

Omedelbart efter ingreppet kommer området att vara rosa och inflammerat, eftersom detta är det kortsiktiga resultatet efter varje ingrepp i allmänhet, och representerar helt enkelt grundläggande biologiska läkningsmekanismer i spel. Rosaheten och svullnaden kommer att minska vecka för vecka. En liten sårskorpa kan också bildas i behandlingsområdet om det finns ett öppet sår. Detta kommer att läka på samma sätt som alla små sår. Det kan ta månader till ett år för den ultimata formen av ett postkirurgiskt ärr att nå sitt sista synbart minimerade tillstånd.

4, Varfär Får Vi Godartade Moles ?

Det finns ett antal olika faktorer som bidrar till mole bildning, men detta kan fint sammanfattas som en kombination av genetik och miljö. Ljushyade människor och de med en familjehistoria är mer benägna att utveckla mole. Ålder och (tidsberoende) solexponering bidrar också.

De flesta mole är inte av någon medicinsk oro, men nya mole eller befintliga mullvadar som ändrar form eller färg kan motivera omedelbar medicinsk utvärdering.

6, Ska Jag Ta bort Min Godartade Mole ?
Att bestämma om man ska få bort en godartad mole är ett mycket personligt beslut, eftersom det inte anses vara medicinskt nödvändigt. Om dess utseende orsakar en viss grad av estetisk irritation, missnöje eller ångest, bör kosmetisk borttagning av mullvad övervägas.
7, Vem Är En Bra Kandidat För Mole borttagning ?
Alla som är missnöjda med utseendet på sin mole och söker kosmetisk förbättring bör överväga att ta bort kosmetisk mullvad. Kosmetisk mole borttagning är en mycket säker procedur som endast involverar användning av lokalbedövning. Detta innebär att mole borttagningskirurgi kan utföras i majoriteten av befolkningen, så länge det inte finns något allvarligt medicinskt tillstånd som skulle förhindra att genomgå ett mindre elektivt ingrepp. Men eftersom kosmetisk mole borttagning anses vara medicinskt onödig, täcks det inte av försäkringen.
8, Var på Min Kropp Kan Jag Ta Bort En Mole ?
Du kan få en mole borttagen från var som helst på kroppens hud, i av vaktan på några andra aktiva medicinska problem i området för borttagning. Avlägsnande av mole var som helst på icke-hud, slemhinneytor kommer att kräva en annan specialist beroende på kroppens område.
9,Hur Förbereder Jag Mig För Borttagning Av Födelsemärken?
Vi uppmuntrar patienter att vara beredda att diskutera specifika egenskaper hos sin mole som de tycker är kosmetiskt oönskade. Undvikande av blodförtunnande mediciner och kosttillskott som advil, acetylsalicylsyra och fiskolja rekommenderas två veckor före proceduren.
10, Kommer Der Att Göra Ont Att Ta Bort En Mullvad ?

Det finns lindriga obehag i samband med injektion av lokalbedövning. Det finns ingen smärta under proceduren på grund av lokalbedövningen. Kosmetisk mole borttagning involverar tekniker som minimerar vävnadstrauman.När bedövningen försvinner kan du känna lite ömhet men detta kan lätt kontrolleras med receptfria smärtstillande läkemedel.

11, Vad Händer Exakt Under Borttagning Av Kosmetisk Mole ?
12, Behöver Jag Vila Efter Proceduren ?

Kosmetisk mullvadsborttagning är vanligtvis en mycket liten procedur som inte väsentligt förändrar ens förmåga att utföra dagliga aktiviteter. De flesta människor kan återgå till rutinmässigt kontorsarbete omedelbart efter kosmetisk mullvadsborttagning. Du kommer att få omfattande eftervårdsinstruktioner för att gå igenom vad du ska göra under de närmaste dagarna till veckorna.

Att hålla behandlingsområdet rent och skyddat, undvika solexponering och undvika överdriven rörelse eller gnidning i området, särskilt för sydda (”sydda”) områden rekommenderas generellt. Du kan uppleva lite obehag i området men detta kan lätt lindras med receptfria smärtstillande läkemedel.

13, Är Det Möjligt För Mullvad Komma Tillbaka?
Det är alltid möjligt för någon tillväxt eller mullvad att växa tillbaka efter borttagning. Sannolikheten för återväxt beror på vilken typ av borttagningsmetod som väljs. Som en allmän regel gäller att ju mer invasiv proceduren är, desto mindre sannolik är sannolikheten för återväxt.
14, Vad Händer Om Jag Har En Cancerös Mullvad ?
Alla födelsemärken utvärderas kliniskt innan man fortsätter med kosmetisk mullvadsborttagning. Kosmetiska mullvadsborttagningsprocedurer är endast reserverade för godartade födelsemärken. Mullvad som verkar cancerösa eller onormala kommer att kräva en diagnostisk procedur som kallas biopsi och behandlingen kommer att bero på resultatet av diagnosen.

Om du vill veta mer eller är intresserad av att göra denna hudbehandling kan  Amber Laser Clinic hjälpa dig att lindra eventuella problem. Kontakta oss för att börja idag !

Gillar du det här inlägget? Följ vår blogg för fler artiklar om hudbehandlingar .