Endolift

Vad är Endolift® ?

Endolift® är en skalpell-, ärr- och smärtfri laserbehandling som gör det möjligt att öka hudens omstrukturering och minska hudens slapphet.

Det är resultatet av den mest avancerade tekniska och medicinska forskningen fokuserad på hur man får resultaten av kirurgiska lyftprocedurer men att undvika nackdelarna med traditionell kirurgi som längre återhämtningstid, en högre frekvens av kirurgiska problem och naturligtvis högre priser.

Vad är Endolift®-laserbehandlingen till för ?

Endolift®-behandlingen utförs tack vare specifika mikrooptiska engångsfibrer, tunna som ett hårstrå  som enkelt förs in under huden i den ytliga hypodermis.

Huvudaktiviteten hos Endolift® är att främja uppstramning av huden: med andra ord, retraktion och minskning av hudens slapphet tack vare aktiveringen av neo-kollagenes och av metaboliska funktioner i den extracellulära matrisen.

Hudåtstramningen som skapas av Endolift® är strikt kopplad till selektiviteten hos den använda laserstrålen, det vill säga till den specifika interaktionen av laserljuset som selektivt träffar två av människokroppens huvudmål: vatten och fett.

Behandlingen har ändå flera syften:

 • ombyggnad av både djupa och ytliga hudlager;
 • både omedelbar och medellång till lång sikt vävnadstoning av det behandlade området: på grund av syntesen av det nya kollagenet. Kort sagt, det behandlade området fortsätter att omdefiniera och förbättra sin textur, även månader efter behandlingen.
 • indragningen av bindeväggen
 • stimulering av kollagenproduktionen och vid behov minskning av överflödigt fett.

Vilka områden kan behandlas med Endolift®?

Endolift® gör om hela ansiktet: korrigerar mild slapp hud och fettansamlingar på den nedre tredjedelen av ansiktet (dubbelhaka, kinder, mun, käklinje) och hals utöver att korrigera hudens slapphet i det nedre ögonlocket.

Den laserinducerade selektiva värmen smälter fettet, som läcker ut från de mikroskopiska ingångshålen i det behandlade området, och orsakar samtidigt omedelbar hudindragning.

Dessutom, med hänvisning till de kroppsresultat du kan få, finns det flera områden som kan behandlas: gluteus, knän, periumbilical område, inre lår och anklar.

Hur länge pågår proceduren?

Det beror på hur många delar av ansiktet (eller kroppen) som ska behandlas. Icke desto mindre startar den vid 5 minuter för bara en del av ansiktet (till exempel, wattle) upp till en halvtimme för hela ansiktet.

Ingreppet kräver inga snitt eller bedövning och det orsakar inte någon form av smärta. Ingen återhämtningstid krävs, så det är möjligt att återgå till normala aktiviteter inom några timmar.

Hur länge håller resultaten?

Som med alla ingrepp inom alla medicinska områden, även inom estetisk medicin beror svaret och effektens varaktighet på varje patientsituation och om läkaren anser det nödvändigt kan Endolift® upprepas utan biverkningar.

Vilka är fördelarna med denna innovativa behandling?

 • Minimalt invasiv.
 • Bara en behandling.
 • Behandlingens säkerhet.
 • Minimal eller ingen postoperativ återhämtningstid.
 • Precision.
 • Inga snitt.
 • Ingen blödning.
 • Inga hematom.
 • Överkomliga priser (priset är mycket lägre än ett lyftförfarande);
 • Möjlighet till terapeutisk kombination med fraktionerad icke-ablativ laser
Hur snart efter kommer vi att se resultat?

Resultaten är inte bara omedelbart synliga utan fortsätter att förbättras i flera månader efter proceduren, eftersom ytterligare kollagen byggs upp i de djupa lagren av huden.

Det bästa ögonblicket att uppskatta de uppnådda resultaten är efter 6 månader.

Som med alla procedurer inom estetisk medicin beror svaret och effektens varaktighet på varje patient och, om läkaren anser det nödvändigt, kan Endolift® upprepas utan biverkningar.

Hur många behandlingar behövs?

Bara en. Vid ofullständiga resultat kan det upprepas en andra gång inom de första 12 månaderna.

Alla medicinska resultat beror på tidigare medicinska tillstånd hos den specifika patienten: ålder, hälsotillstånd, kön, kan påverka resultatet och hur framgångsrik en medicinsk procedur kan bli och så är det också för estetiska protokoll.

kan  Amber Laser Clinic hjälpa dig att lindra eventuella problem. Kontakta oss för att börja idag !

Gillar du det här inlägget? Följ vår blogg för fler artiklar om hudbehandlingar .