FÖRYNGRANDE LASERBEHANDLING- SKIN REJUVENATION

Det spelar ingen roll om man har solat innan behandlingen, men vi rekommenderar att avstå från solning samma dag och dagen efter behandling.

Om du undrar över vad vi har för rekommendation i samband med solning för någon annan behandling så är det bara att fråga oss.

Nu kommer förhoppningsvis sommaren snart, och då gäller det verkligen att använda rätt typ av solskydd på rätt sätt. Tyvärr ökar antalet fall av hudcancer, och för att vända trenden måste vi sola mer medvetet.

Det finns två olika typer av solskyddsfilter, Kemiska och Fysikaliska filter. Kemiska solskyddsfilter innehåller ämnen som går in i huden och lägger sig runt cellerna för att skydda dem. Fysikaliska filter innehåller ämnen som lägger sig på huden och reflekterar bort solens strålar.

Jag rekommenderar att endast använda de filter som lägger sig på huden för att reflektera bort solstrålarna. Anledningen till att jag inte vill använda kemiska filter är för att många misstänks vara allergiframkallande, hormonstörande och belastande på miljön. För att nämna några anledningar…

Som tur är så finns det ju fantastiska solskydd utan kemiska solskyddsfilter.

För ansiktet: Jag brukar grunda med min vanliga hudvårdsrutin; rengöring, ansiktsvatten, olja och creme. Utanpå detta lägger jag ytterligare lite av min ansiktsolja och medan huden är fuktig av den så masserar jag in solskyddet. När det har gått in i huden, men inte torkat helt, så tar jag lite foundation över. Tycker att det är enklast med någon av de flytande foundations, men vilken som helst ur deras sortiment funkar att sola med. Så kan ingen ana att jag några minuter tidigare var helt vit i ansiktet ?

För kroppen: Precis som med ansiktet är det mycket enklare att applicera om man är fuktig på huden innan. Jag tycker att det är bäst att använda en kroppsolja och sedan smörja in sig med solskyddsolja/lotion. Massera in ordentligt så försvinner det vita snabbt.

Ett annat tips för de dagar man ska vistas i solen lite, men kanske inte ligga och pressa, är att “spetsa” sin body lotion med solskyddsfaktor. Blanda i händerna innan du applicerar.