Elektrolys

Hair removal

Elektrolys eller Alexandrite

Laserhårborttagning: Varför är det mer populärt än elektrolys?

Oönskat kroppshår kan vara extremt svårt att bli av med och ännu svårare att upprätthålla. Men under de senaste decennierna med uppkomsten av modern teknik har hårborttagning med laser gjort elimineringen av oönskat hår enklare. Hårborttagning med laser har blivit en av de vanligaste och populäraste hårborttagningsteknikerna under 2000-talet. Denna typ av hårborttagningsbehandling har blivit det föredragna sättet att kassera oönskat kroppshår och överträffar en annan välbekant borttagningspraxis: elektrolys. Nu är huvudfrågan som kommer upp när man diskuterar hårborttagning: varför är hårborttagning med laser mer populärt än elektrolys?

Vad är hårborttagning med laser?

Laserhårborttagning är ett effektivt och ofarligt sätt att ta bort oönskat kroppshår med hjälp av laserenergi. Denna energi undertrycker ytterligare tillväxt av nya hårsäckar eftersom lasrar med olika våglängder infiltrerar huden och försämrar melaninpigmentet som finns i hårsäcken. Genom att öka temperaturen inuti hårsäcken förstörs hårets rot, vilket försämrar ytterligare hårväxt inom det avsedda området. Den största delen med laserhårborttagning är att de omgivande vävnaderna och huden fortsätter att förbli oskadad och intakt!

Vad är elektrolys?

Elektrolys är en hårborttagningsmetod som involverar användning av små nålar med en elektrisk ström som kommer att skada hårsäckarna och blockera tillväxten av nytt hår. En person kan behöva delta i flera elektrolyssessioner, för att uppnå den önskade hårfria huden de är sugna på, på grund av det faktum att outvecklade hårsäckar kan börja växa mellan elektrolyssessionerna.

Fördelar med hårborttagning med laser framför elektrolys:

· Laserbehandling för hårborttagning täcker en större yta än elektrolys, på grund av att lasrarna tillverkas i olika huvudstorlekar. Lasrarna av olika storlek släpper ut ljuspulser varje sekund, vilket skapar en snabb och effektiv metod för att hämma hårväxten. Elektrolys kan inte utföras på en stor kroppsyta och kan ibland orsaka att ärr bildas.

· Laserhårborttagning är en snabbborttagningsprocedur som bara varar cirka 10 – 15 minuter, medan elektrolys kan ta så lång tid som 30 – 60 minuter.
· Biverkningarna av hårborttagning med laser är ganska milda. De inkluderar svullnad, rosa hud och rodnad. Däremot är biverkningar av                                   elektrolysbehandling, som tenderar att vara allvarligare, svullnad, hudrodnad, mer inåtväxande hår, inflammation, torr hud och sårskorpor.
· Hårborttagningsbehandling med elektrolys är endast framgångsrik för att ta bort små hår, till exempel runt ögonområdet. Samtidigt kan hårborttagning       med laser utföras och är effektivt på vilken del av kroppen som helst.

När det gäller att fatta ett beslut om huruvida du ska välja hårborttagning med laser eller elektrolys måste du vara välinformerad och helt förstå både riskerna och resultaten av varje ingrepp. Sammantaget är hårborttagningsbehandling med laser det mer fördelaktiga alternativet jämfört med elektrolys, på grund av de otaliga fördelarna som den erbjuder. Laserhårborttagning är en mer tillförlitlig behandling, som är både snabb och mindre smärtsam, vilket ger individer de resultat de längtar efter.

 

Ring oss för att boka ett möte idag!

kan  Amber Laser Clinic hjälpa dig att lindra eventuella problem. Kontakta oss för att börja idag !

Gillar du det här inlägget? Följ vår blogg för fler artiklar om hudbehandlingar .