Co2 Laser i Göteborg

Co2 laser

Borttagning av ofarliga Fläckar Fibrom och Vårta med Co2 laser

Hur går behandlingen till?

Med laserljuset bränner man bort fläcken. Laserns ljusenergi förvandlas till värme i huden och fläcken förångas. Det finns en risk för att det blöder, men det sker väldigt sällan eftersom laserljuset löder ihop blodkärlen.

Hur ser jag ut efter behandlingen?

Efter behandlingen kvarstår ett sår som snart bildar en sårskorpa. Det tar cirka 4-14 dagar innan sårskorpan faller av, beroende på hur snabbt kroppen läker skadan. Sårskorpan ska sitta kvar tills den trillar av självmant. Därefter kan man se en lätt rodnad i upp till 6-12 månader och liten upphöjning/nersjunkning i upp till ca två månader. Rodnaden försvinner oftast snabbare i ansiktet än på kroppen.

När rodnaden bleknar bort kan huden få en ljusare nyans än den normala hudtonen. Det beror på att huden där är helt ny och inte har hunnit få något pigment ännu. Med tiden kommer fläcken att anpassa sig mer och mer tills den i många fall återfår sin normala hudton. Hur slutresultatet blir beror på var på kroppen fläcken har suttit samt hur bra läkningsförmåga individens kropp har. Ibland får man ett märke efter fläckborttagningen, ibland kan man ana att det suttit något där och ibland syns ingenting.

Vad ska man tänka på före och efter behandlingen?

De flesta upplever att det sticker och gör lite ont när man behandlar, om man vill så kan man själv applicera en lokalbedövningssalva (Emla) cirka en timma innan behandling. Det är viktigt att täcka salvan med plasten som medföljer, och låta terapeuten ta bort den precis innan behandlingen börjar.

Efter behandlingen ska man tänka på att inte utsätta det behandlade området för ökad bakterierisk. Skölj bara med vanligt vatten vid dusch. Precis efter behandlingen är området helt sterilt, det är sedan upp till var och en att sköta det så att det förblir så.

Det är mycket viktigt att använda hög solskyddsfaktor eller ta på ett plåster om man vistas i solen efter behandling. Den nya huden har inte lika många skyddande celler (melanin) som resten av din hud. Bränner man den ljusa fläcken i solen kan den ha svårt att återfå sitt pigment igen.

Hur många behandlingar behövs i laserclinic göteborg?

Oftast räcker det med en behandling. I sällsynta fall kan fläckarna resa lite på sig efteråt. Det är för att kroppen svarar med att bygga upp ny hud för att försvara sig, inte för att behandlingen blivit inkorrekt utförd. Ta kontakt med oss i så fall.

Det finns även en liten risk för att kroppen återuppbygger fläckar i framtiden. Det är inget man kan veta i förväg och det sker väldigt sällan.

Pris i laserklinik : 1st fläck, fibrom: 1200 kr. Därefter per styck: 600 kr.