Co2 laser

ambers

Behandling med CO2-laser mot rynkor

Fraktionerad CO2-laser spelar en stor roll inom dermatologin. Den utgör en brygga mellan de fullständigt ablativa indikationerna och 2000-talets icke-ablativa system för hudföryngring när det gäller föryngring av ljusåldrad hud på och utanför ansiktet. Och inte bara det – det är också en utmärkt laserbehandling mot rynkor, spår av åldrande och för att föryngra huden.

Fraktionerad CO2-laser spelar en stor roll i dermatologi. Det ger en bro mellan de fullständiga ablativa indikationerna och de icke-verifierande hudföryngringssystemen på 2000-talet i föryngring av fotograferad hud på och utanför ansiktet. Och gissa vad, det är också en fantastisk laserbehandling för rynkor, spår av åldrande och för att föryngra huden.

Hur fungerar behandling med fraktionerad CO2-laser?

Fraktionerad CO2-laser är utformad för att hjälpa åldrande och skadad hud genom att skapa mikroskopiska ”sår” inom de riktade områdena långt under hudens yttersta lager, vilket i sin tur utlöser kroppens egen naturliga produktion av nytt kollagen och nya hudceller. Den gamla skadade huden blir med tider ersatt av ny frisk hud. Denna laserbehandling är också effektiv för huduppstramning och hudförnyelse.

Är den effektiv när det gäller att minska redan befintliga rynkor och att strama upp huden?

Fraktionerad CO2-laser används på grund av sin starka genomträngningsförmåga som behandling mot rynkor. Metoden ger dessutom utmärkta resultat. En undersökning gjord av National Center for Biotechnology Information visar de resultat som patienter kan förvänta sig efter att ha genomgått en CO2-laserbehandling mot rynkor eller eventuellt andra hudproblem som de har.

Återupplivande av huden med hjälp av fraktionerad CO2-laser kan också fungera mot följande hudproblem:

– Slapp hud

– Kråkfötter

– Åldersfläckar

– Fina linjer

– Ptosis (hängande ögonlock)

– Bruna fläckar

– Solskador

– Missfärgning av huden

Vem bör inte genomgå behandling med CO2-laser?

Vi rekommenderar att patienter med hudproblem rådfrågar en hudläkare innan de påbörjar en behandling med fraktionerad CO2-laser. Om du har akne bör du gå till en hudläkare. Dessutom bör patienter med mörkare hudfärg vara försiktiga med laserbehandling. Vi erbjuder kostnadsfri konsultation för att hjälpa dig att ta rätt beslut och ge dig all den information du behöver. Din säkerhet kommer alltid i första hand.

Hur många behandlingar behöver man ?

Oavsett om du väljer fraktionerad CO2-laser för att behandla för rynkor eller något annat beror antalet behandlingar främst på vad du har för förväntningar. Vissa hudtillstånd kräver givetvis fler behandlingar, men ofta räcker det med två behandlingar om kunden är nöjd med detta. Behandling med CO2-laser kan ta 1-3 gånger. Det bästa är dock att prata med kliniken om hur stor effekt CO2-lasern kan ha.

Vilka är de vanligaste biverkningarna?

Enligt Amber clinic är de vanligaste biverkningarna av behandling med CO2-laser:

– Rodnad, svullnad och klåda

– Akne

– Infektion

– Pigmentering av huden

– Ärrbildning

  • Infektion

Om behandlingen utförs på korrekt sätt och om rätt försiktighetsåtgärder vidtas bör patienterna dock inte uppleva några biverkningar efter en behandling med CO2-laser mot rynkor (eller något annat tillstånd).

Rodnad och svullnad är normalt under läkningsprocessen. Hudens översta skikt blir brunt och skorpigt. Detta innebär att det behandlade området förbereder sig för att falla av. Räkna med en återhämtningstid på cirka fem till sju dagar. Rodnaden avtar efter cirka två veckor och under de kommande månaderna produceras nytt kollagen produceras. Därefter kommer du se fantastiska resultat av din behandling.