aknebehandlings

ambers./aknebehandling

Aknebehandlings

Akne är det vanligaste hudtillståndet . Akne uppstår när porerna i ditt ansikte blockeras av olja, bakterier, döda hudceller och smuts. Att ta hand om din hud kan bidra till att minska risken för akne, men det finns också ett antal dolda orsaker till akne. Om din akne kvarstår kan du behöva söka hjälp från en specialist eftersom de kan ge dig en effektiv aknebehandlingslösning.

Dolda orsaker till akne

Det finns ett antal orsaker till akne och vissa av dem är mindre uppenbara än andra. Nedan är några av de vanligaste dolda orsakerna till akne.

Solskydd:

Solskyddsmedel är en nödvändig del av din dagliga hudvårdsrutin eftersom det hjälper till att skydda dig mot hudcancer och för tidigt åldrande. Men om ditt solskydd inte är oljefritt och icke-komedogent kan det täppa till dina porer. Du bör också undvika solskyddsmedel som har parfym, färgämnen eller alkohol. Du kan behöva experimentera. Men det är värt det för att undvika risken för akne.

Elektronik:

Om din mobiltelefon eller hörlurar kommer i kontakt med din hud kan de orsaka akne. Folk tar ofta med sig mobiltelefonerna överallt och ställer till och med ner dem i offentliga utrymmen. Detta kommer att resultera i skadliga bakterier på din telefon som kan påverka din hud om du inte vidtar nödvändiga åtgärder för att rengöra den. Torka av din telefon dagligen för att säkerställa att din hud inte påverkas av det.

Dina händer:

Om du rör ditt ansikte med orena händer kan du överföra skadliga bakterier på din hud. Det är bra att undvika att röra vid ansiktet eftersom det är ett enkelt sätt att bli sjuk och orsaka akne. Tvätta också händerna regelbundet för att minimera problem om du rör vid ansiktet.

Hår- och sminkprodukter:

Ditt hår och sminkprodukter kan orsaka akne eftersom de täpper till porerna. Hårprodukter är inte gjorda för din hud så om du får någon produkt på din panna eller på sidorna av ditt ansikte kan de orsaka akne. Täck ansiktet när du applicerar hårprodukter som kräver sprayning. Var försiktig när du applicerar produkter som pomada eller gel och se till att inte passera hårfästet. Sminkprodukter är också en risk när det kommer till akne om de irriterar din hud. Vissa billiga sminkprodukter kan täppa till dina porer, så det är bra att köpa kvalitetsprodukter som inte har hudirriterande ingredienser.

Gymutrustning:

Saker som yogamattor, träningsmaskiner och annan gymutrustning kan orsaka akne om du inte är försiktig. Allt som kommer i direkt kontakt med ditt ansikte kan vara ett problem eftersom det finns en stor mängd bakterier som byggs upp på gymutrustning, särskilt i offentliga utrymmen.
Acne behandling i ambers laserklinik.

Om du har haft akne i mer än sex veckor är det dags att boka ett möte hos os . Aknebehandling i ambers kan hjälpa till att ta itu med orsaken till din akne så att du kan få klarare hud. Att behandla akne är inte en enstaka metod eftersom varje persons unika hudproblem är väldigt olika. Det finns ett brett utbud av alternativ, inklusive laserbehandlingar, kemisk peeling, microneedling med blodplättsrika plasmainjektioner, fraktionerad CO2 och radiofrekvent microneedling, hudfyllmedel och kirurgisk behandling av akneärr. Innan du blir behandlad måste du sätta upp en konsultation med en specialist så att de kan utvärdera din akne.

kan  Amber Laser Clinic hjälpa dig att lindra eventuella problem. Kontakta oss för att börja idag !

Gillar du det här inlägget? Följ vår blogg för fler artiklar om hudbehandlingar .