Acnebehandling

Acneärr behandling

Hur fungerar laserbehandlingar för att ta bort akneärr ?

Laserbehandlingar minskar uppkomsten av akneärr genom att utlösa kroppens naturliga läkningssvar. Resultatet är slätare, klarare hud som förbättras med tiden. Förutom att hantera aktiva utbrott, lämnas individer som kämpar med akne också ofta med kvarvarande ärrbildning när tillståndet har försvunnit. Ju svårare akne är, desto mer synliga kan akneärren bli. Acneärr uppstår när aknefläckar blir inflammerade. Skadan som orsakas av ett allvarligt akneutbrott kan gå mycket djupt. Din kropp arbetar för att reparera huden med kollagen, ett protein som ger huden stöd. När din kropp producerar för lite eller för mycket kollagen bildas ärr. Antingen utvecklas akneärret när det finns förlust av vävnad, vilket resulterar i en fördjupning på hudens yta, eller så kommer ärret att se upphöjt på grund av för mycket reparationsvävnad.

Hur fungerar laserbehandling för att förbättra utseendet på akneärr?

Laserborttagning av akneärr fungerar genom att använda ett handstycke som levererar riktat ljus in i de nedre lagren av hudvävnad. Många lasrar skapar mikrokanaler i huden för att få kroppen att öka kollagenproduktionen. När kollagennivåerna ökar förnyas huden inifrån och ut för att minimera uppkomsten av ärrbildning. Lasrar kan också ta bort det yttersta hudlagret för att avslöja hud som är slätare och ett ärr som är mindre märkbart. Laserns värme kommer också att uppmuntra nya, friska hudceller att växa, vilket resulterar i naturlig läkning av huden.

Vilket är fördelarna med laserbehandling för akneärr jämfört med andra metoder ?

Laserbehandlingar ger många fördelar, inklusive:

 • Snabbare resultat – Till skillnad från receptfria läkemedel och huskurer ger lasrar positiva förändringar som du kan se på din hud strax efter din behandling.
 • Djupare behandlingar – Vissa aknebehandlingar behandlar endast hudens yta. Lasrar kan effektivt rikta in sig på de djupare skikten av huden där behandlingen är mest fördelaktig.
 • Snabbare återhämtningstid – Lasrar riktar sig mot akneärr och lämnar omgivande vävnad oskadad. Detta innebär en snabbare läkningstid jämfört med mer invasiva metoder för borttagning av ärr.
 • Anpassningsbar behandling –vilket ger optimala hudföryngrande resultat.
 • Kompletterar andra kosmetiska behandlingar – Lasrar är säkra behandlingar som kan kombineras med andra estetiska procedurer som microneedling och hudfyllmedelsinjektioner för att ge mer omfattande resultat.

Finns det några risker förknippade med laserbehandling för akneärr ?

Som med all kosmetisk behandling finns det möjliga risker. Risker förknippade med laser inkluderar:

 • Smärta
 • Svullnad
 • Blödning
 • Ärrbildning
 • Skorbildning
 • Missfärgning
 • Infektion
Hur länge varar reusultatet av laserbehandlingar vanligtvis?

Effekten av laserbehandlingar är långvarig men inte permanent. Beroende på svårighetsgraden av de initiala ärren kan resultaten pågå i flera år. Även om akneärr inte kan ”botas”, upplever de flesta av ambers laserklinik patienter en betydande förbättring med laserbehandling. Det bästa behandlingsalternativet för akneärr beror på typen av ärr och de unika egenskaperna hos varje patient. Hypopigmenterade, röda, hyperpigmenterade, förhöjda eller deprimerade och sjunkna ärr kan alla vanligtvis förbättras med lämpligt urval av laserbehandlingar.

Om du vill veta mer eller är intresserad av att göra denna hudbehandling kan  Amber Laser Clinic hjälpa dig att lindra eventuella problem. Kontakta oss för att börja idag !

Gillar du det här inlägget? Följ vår blogg för fler artiklar om hudbehandlingar .