Fettransplantation

Fettransplantation i Göteborg

Fettinjektion minskar rynkor och veck och fyller upp områden som har förminskats på grund av operation, skada, åldrande eller annan orsak. Med transplanterat fett som kommer från patienten själv finns det ingen risk för allergiska reaktioner eller avstötning. Andra fördelar innefattar kort rehabiliteringstid, långvarig effekt och att det fungerar för alla hudtyper.

Autolog fettransplantation eller fettsugning är ett förfaringssätt som innebär att man återställer förlorad volym med patientens eget fett, taget från buken, låren eller andra områden. Denna procedur är effektiv vid behandling av hängande kinder, ansiktslinjer, akneärr och andra delar som förlorat i volym till följd av åldrande, solskador och andra tillstånd.

Till skillnad från fillers och andra behandlingar för att öka volymen, tas fetttransplantat från patientens egen kropp och kan därför inte orsaka någon allergisk reaktion. Fettet godtas naturligt av kroppen. Autologa fettransplantat håller också längre än syntetiska material, vilket innebär färre upprepade behandlingar.

Hur fettransplantation går till

Under förfarandet tar man fett från ett givarområde genom att sätta in en liten kanyl och suga ut fettet, liknande som vid fettsugning. Detta görs under lokalbedövning för att minska eventuellt obehag. Det fett man samlat upp renas sedan så att endast fettcellerna inympas. När fettet är klart för att placeras ut, injiceras det i det bestämda området genom ett litet instrument tills det önskade utseendet har uppnåtts.

Denna procedur utförs polikliniskt i Ambers laserklinik i Göteborg. Av olika anledningar kan kan behandlingstiden variera avsevärt beroende på antalet områden som ska behandlas.

 Resultat och återhämtning

Patienter kan uppleva lätt svullnad och blåmärken efter en fettransplantation, vilket kan avhjälpas med smärttabletter. Fettransplantat varar oftast längre än fillers och anses säkert för de flesta patienter då inget främmande material injiceras in i kroppen. Precis som vid andra förfaranden finns det flera mindre vanliga risker vid fettinjektioner. Dessa kan vara sådant som infektion, blödning och under- och överkorrigering.

Leave a comment

Sedan 1992

Göteborgs ledande klinik

Vi brinner för att leverera bästa resultat och service till våra kunder och är stolta över vårt uppdrag och starka varumärke.
Boka Gratis Konsultation
DELBETALNING MED KLARNA , Boka Din Tid På BokaDirket